10 saker jag vill göra nu

-Foto: Emilian Jenrich-


1. New York

Detta är längst upp på listan. Mycket styrs av om jag blir förlängd på mitt jobb eller inte.
Om så blir fallet tar jag jobbet och åker till New York när jag har min semester.
Hyr ut min lägenhet så länge. Om jag inte blir förlängd råder det ingen tvekan om saken.
Då gör jag som Isabella Löwengrip och lämnar Sverige. Helt seriöst kan jag nog inte se mig själv återvända till Sverige igen efteråt om inte något viktigt dyker upp.

2. Dejta
Vem visste att jag skulle bli tillsammans med en kille från tinder när jag utan genuint intresse swipade höger på någon som gett mig en superlike? Lite rädd för tinder nu faktiskt haha. Förhållande är det sista jag har i åtanke just nu, men kommer han så kommer han som man säger. Men alltså, efter 4,5 förhållanden är man rätt trött på skiten. 2017 var ett rätt vilt år för mig med dejter. Jag levde ut mitt singelliv på bästa sätt och likaså gör jag verkligen nu.

3. Festa!
Jag är inte direkt en festprisse, jag är inte glad i alkohol och jag blir bara orolig när jag är ute.
Förståeligt med tanke på mitt förflutna.
Men det är dags att plocka fram Irma á la 2017, am I right?
Fortfarande känslig för alkohol, men festandet har hittills varit rätt lätt att ändra på ;-)4. Träna och hitta en hobby igen
När det tog slut med Philip föll jag för boxning. Något jag utövat mycket till och från. Jag ska plocka upp den styrkan igen och återfå min vältränade och hälsosamma kropp jag en gång hade. Jag vill dessutom exempelvis börja dansa igen, jag var verkligen riktigt duktig på det och ångrar att jag inte fortsatte göra.

5. Jobba med min ångest.
Högsta prioriteringen för att ens fortsätta med dagen. Jag tror faktiskt inte att jag någonsin kommer bli helt av med min ångest. Vilket är okej. Men jag behöver lära mig att hantera den innan jag kan släppa in någon i mitt liv. För så som det påverkat mitt liv och partners liv är inte rättvist.
Men redan nu har mycket av min ångest släppts och det är en otrolig känsla.

Jag behöver också överlag jobba med mig själv. Mina brister känner jag mycket väl till och arbetar för fullt med dem. Så jag ska bara fortsätta tills jag får riktigt bra pli på mig själv.

6. Unna mig själv något fint
Och jag vet exakt vad! Hihi.


7. Våga mer
Jag befinner mig någonstans i mitten på skalan från våghals till försiktig. Jag kan typ göra något riktigt vågat om min feeling känns rätt och jag har en go låt i lurarna minuterna innan. Låter konstigt men jag fungerar lite så. Impulsiv fast ändå inte. Men nu ser jag fram emot att exempelvis ställa mig i karaokebar när jag åker till Amsterdam själv och sjunga halva kvällen och boka resor till de destinationer jag inte skulle åkt till och åka ut på de där volontärresorna jag skjutit upp. Våga utmana min klädstil, dejta en kändis, designa och sy egna kläder igen, vara med i en TV-serie, hoppa fallskärm, producera musikvideor och tatuera mig? Bara flytta utomlands och börja om från noll? Världen är så jäkla stor och allt är verkligen möjligt. Sluta säga "jag ska göra" och istället "jag har gjort".

8. Göra något av alla mina texter
Okej nej, även om jag har en sångröst känns det lite väl häftigt att producera musik. Men i själva verket har jag så mycket texter undangömda från halva mitt liv som faktiskt är rätt bra. Inte bara om breakups utan även om andra saker jag gått genom och många många roliga stunder i livet. Skrev också ett långt manus till en serie baserat på egna upplevelser och karaktärer i min omgivning. Kanske ska samla ihop allt och ge ut en bok? Haha nej men. Något vill jag verkligen göra med alla mina texter, vi får börja med att publicera de här först och främst. Bloggen är ju min öppna dagbok så vart bättre än här?

9. Hjälpa andra
Jag vill börja föreläsa om psykisk ohälsa och ångest eftersom jag har så så mycket erfarenhet om ämnena. Först kanske utbilda mig och sedan ge mig ut i vårt rike och hjälpa andra i min sits. Jag har redan via bloggen skillnad för mina läsare och det är ärligt talat en av de bästa känslorna i världen. När man kan hjälpa någon genom tuffa tider.

10. Leta upp mina biologiska föräldrar <3
Värsta men också en av de viktigaste punkterna. Något som resulterat stort till min ångest.
Men det är verkligen på tiden att försöka samla ork och mod till denna punkt. Även om den är så jävla jobbig måste jag få veta om de åtminstone ens lever eller inte. Eller om det finns någon information jag ens kan få tag i. För att kunna gå vidare i livet och acceptera min situation som adopterad.

Gillar

Kommentarer