6 LÅTAR SOM INTE ÄR ORIGINALET

Visste ni att varken en av Beyoncés, Cyndi Lauper eller Whitney Houstons mest ikoniska låtar var covers?
Jag själv hade koll på alla förutom en. Det är så kul att se olika covers artister gör. Vanligtvis är det en icke-känd person som lägger ut sina covers med mål om att någon ska tolka deras egna framtida låtar en vacker dag, men det blir typ så mysigt när kändisar gör covers av varandra som är väääldigt populärt idag, speciellt på BBC Radio 1.
Nedan har jag placerat covern till vänster och originalet till höger
❤️

"GIRLS JUST WANNA HAVE FUN"

Nej, Cyndi Lauper är inte ansiktet bakom denna balla och ungdomliga text, Robert Hazard är komiskt nog originalet.
Detta hade jag faktiskt ingen aning om alls, men jag måste faktiskt uttrycka mig om att Cyndi är överlägsen, sorry not sorry.

"I WILL ALWAYS LOVE YOU"

Snälla snälla snälla säg att ni också visste detta förut.... Whitney Houston gjorde cover av Dolly partons låt! Visst, Whitneys slog kanske igenom mer men man SKA veta vem denna ikoniska låt tillhör!Dolly är minst lika känd som Whitney var.

" IF I WERE A BOY"

För alla er "Queen B lovers" , nej, "If I Were A Boy" är inte ursprungligen hennes, BC Jeans demo av denna är den äkta varan. Jag tycker att det är synd att inte många känner till detta då låten rent textmässigt är fantastiskt klockren, cred till BC Jean.

SPOTIFY

"ALAN WALKER" - FADED

Detta är jag 99,9% säker på att ytterst ytterst få personer visste om. Men alltså, jag förstår varför originalet inte slog igenom förrän "remixen" med röster kom ut, vilken skillnad "lite röster" kan göra!

"MIKE POSNER - I TOOK A PILL IN IBIZA"

Detta tror jag att väldigt få av er känner till, jag hörde av olyckshändelse originalet för 1 år sedan och blev såå kär i den i ett kort tag och jag har bloggat om den förut. Remixen av Seeb är på ett sätt mycket bättre, men jag tycker ändå om den avskalade versionen, den ger mer känsla i den uppriktiga och samhällskritiska texten.

" KYGO - HERE FOR YOU"

Det stämmer. Denna kanske är en som många redan visste, men innan Ella Henderson tog ton och sjöng i "Here for you" var bakgrundsmusiken faktiskt redan färdig som en av hans tidigare låtar.

Gillar

Kommentarer

sandralmgren
sandralmgren,
Gud vad roligt att läsa, synd att beyoncé inte gjort "If I were a boy"
nouw.com/sandralmgren
irmastenson
irmastenson,
Vad kul att du gillade det! Ja verkligen! 🌸
nouw.com/irmastenson
fannykesti
fannykesti,
Visste faktist om det där med faded... Tycker det är synd att den inte fick lika mycket uppmärksamhet eftersom jag själv diggade sönder till den för typ ett år sedan...
nouw.com/fannykesti
irmastenson
irmastenson,
Jaså? Jag hade faktiskt ingen aning om det! Ja det är synd att den inte fick mer uppmärksamhet 😟
nouw.com/irmastenson