Är det äntligen dags för mig att flytta hemifrån igen?


Gänget!

En fast anställning är till sist på pappret och det är minst sagt hög tid att lämna nästet igen och flytta! Mäklarna står redo för mig då de lika väl som jag väntat på denna dag. För er som missat har yours truly ju flyttat hem till pappas överstora våning i stan, men jag kan inte bo här länge till.

Det känns som ett kliv tillbaka och jag är i behov av att bo själv. Helt själv. Tror också att den underbara lägenheten kommer säljas snart så då måste jag verkligen ha en lya för mig själv.

Kruxet är, att mamma letar lägenhet som hon kan bo i när hon väl är i Sverige (vilket är rätt sällan) så hennes tanke är att jag ska bo där. Inget jag har något emot i själva verket, men det känns finansiellt dumt för mig. För väl vid säljtillfälle får jag inget av kakan. Hyresrätt är för mig pengar i sjön, om jag då flyttar själv och har en stabil inkomst är det bättre med en bostadsrätt. Ur mitt tycke!

Så, min plan är nog att köpa en lya som jag kan pimpa upp för att sedan hyra ut och göra en vinst på. Parallellt bor jag i mammas 3: a eller 4: a till lägenhet där jag trots allt får största rummet och 99% av makten på inredningen. Där kan jag inreda med möbler jag tar med mig sedan. På så sätt blir det strategiskt smart för mig.

Men, jag gluttar ändå för fullt på en egen lägga som reserv ifall pappas lägga säljs supersnabbt och mamma inte hinner köpa något. Så denna hösten lovar fokus på läggor, hihi!

Så, veckans hemnet blir ett ego-hemnet. Där jag resonerar lite kort om vad som är en prio för mig och allt det tänket med en lägga. Inte inredningsmässigt, utan mer planlösningmässigt. Det går lite hand i hand, men då pratar vi väldigt översiktligt och inte på detaljnivå. Första delen kommer idag, resten får ni kika på senare i veckan!

(Såklart man ska titta på andra grejer än vad jag kikar på i inlägget,
men hur kul är det om jag skriver om stambyten och dylika aspekter?)

Köket är så betydelsefullt för mig, att ha stort rum är en prioritering. Jag är kär i att pyssla i köket så för mig går det bara inte med ett mini-kök. Nu är det ovan väldigt stort, men ni fattar grejen. Kyl&frys är precis så som jag vill ha det, dock hellre inbyggd men detta går, trots allt första läggan. Smått knäsvag för ismaskinen. Finns ingen som dricker så mycket vatten som jag gör så att ha en sådan lyx vore inte fel!

Större drösen av 2:or och 3:or idag har öppen planlösning, något jag är svag för. Det känns hundra gånger mer socialt. Ett stort matbord vill jag verkligen få in- jag har jämt över stora sällskap på kvällsmat och är något jag inte tänker sluta med. Så ett rejält matbord för åtminstone 8 pers kommer verkligen verkligen bli en prioritering när jag tittar på lägenheternas planlösning.

Soffor stationerade tvärsöver varandra är ett måste för mig, aldrig diggat när en soffa står placerad mot en TV, det ser så ungt ut. Jag bor hellre som ovanstående fina exempel, med en TV mittemot dörröppningen. Det blir mer socialt och stilrent på detta vis, om ni frågar mig! Det kan bli svårt med två soffor mittemot när jag köper min första lägenhet, liksom så jäkla stort kommer jag inte kunna bo. Men, en planlösning som erbjuder denna inredning är en planlösning jag är intresserad av!

Sidenote: Dock lär jag nog inviga en projektor till läggan, för jag kollar sällan vanlig tv utan ser allt i datorn, så en projektor för filmkvällar blir ett önsketänkande. Detta betyder att jag behöver ha en fri stor vägg när jag tittar på vardagsrum, men jag tänker inte utgå från det faktiskt då projektor inte placeras högst upp på prio-listan, men den finns med!

Vad gäller badrum har jag ett krav- tvättmaskin. Resten går att fixa, men finns det inte möjlighet för tvättmaskin i lägenheten går läggan rätt snabbt bort. Att boka tider för tvätt är verkligen inget jag vill göra på grund av mitt schema. Låter bortskämt, men vi alla har våra önskemål, this is mine :)

Gillar

Kommentarer

Emma
Emma,
är du miljonär eller?
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229