Black Lives Matter är ingen jävla trend på Instagram


Jag visste inte riktigt hur jag skulle blogga efter födelsedagen. Men visste en sak, att hur jag firade min helg jämfört med vad som hände förra veckan var en självklar prioriteringsfråga. Jag är arg. Jag är frustrerad. Jag är så fylld av ilska att jag kokar. Inte för att detta är chockerande för mig (Protesterna, vad som hände med George Floyd och vad som händer i U.S.A. just nu)- jag var på historielektionerna i skolan och jag ser på nyheterna.

Hur du kan hjälpa till, på riktigt.

Skriv på protestlistorna

Finns inte mycket att säga än att det ska vara en självklar sak att göra. Ja, om du är på rätt sida av saken d.v.s.
Change.org
Color of Change
We can’t breathe

Lyssna, läs på, reflektera och våga diskutera
- Framförallt för vita människor. Det är vita människors tystnad som är en av de största anledningarna till varför denna rörelsen måste existera. Det är så tröttsamt att höra "ja men jag är inte rasist" - nej men grattis, hjälp till att ta död på ordet istället.

- Detta händer inte bara i U.S.A.
Detta händer inte bara i U.S.A.
Detta händer inte bara i U.S.A.
Detta händer inte bara i U.S.A.
Detta händer inte bara i U.S.A.
Detta händer inte bara i U.S.A.
Detta händer inte bara i U.S.A.
Så, har budskapet gått fram ännu?

- Svart historia är ett utmärkt exempel på konton att följa för att hålla sig uppdaterad. Googlar du hittar du tusentals liknande konton. Följer du hellre inredning än en livsviktig förändring- vad gör du med ditt liv då?

- Våga diskutera bland vänner, familj, jobb osv. Tro fasen att det är så fler människor blir upplysta. Jag diskuterade med en person idag som inte ens visste allvaret i hur många svarta människor vs vita människor som dör i bland annat polisvåld. Krispig stämning.

Donera pengar
Jag själv har lite svårt för denna punkt. Då jag anser att många företag fördelar bidragen lite märkligt (exempelvis lägger pengar på brevutskick istället för email). Men det är helt upp till var och en. Listar upp två valmöjligheter i alla fall.

Black Lives Matter hemsida
Insamling till minne av George Floyd

Sprid korrekt information i sociala medier
Precis som med allt annat är källkritik tyvärr något som slarvas med på viktiga ämnens bekostnad. Därför är det så så viktigt nu när vi delar vad vi ser- att vi är säkra på vad vi ser. Jag är hundra procent säker på vad jag såg för film- han blev mördad. Så sa även rättsläkarna (källa) så det finns inget oklart i det. Även extremt extremt viktigt att förstå att detta inte är en grej som är snyggt i flödet, en PR-dröm eller en temporär trend. Detta är samma sak Martin Luther King predikade om, glöm inte det.

_________________________________

För er som bryr er mer om min födelsedag, det kommer ett inlägg om det i veckan. Men vissa saker går före.

Gillar

Kommentarer