Elsparkcykeln tog livet av honom natten till min födelsedag

Det tog sekunder från det att vi såg honom till att vi hörde smällen. Vi hade precis firat min födelsedag och var på väg hem. När vi kom ner till platsen såg vi. Det var för sent. Hans liv gick inte att rädda. Ambulans och polis var på g och flera människor samlades runt.

Vi blev ombedda att stanna av polisen då vi var vittnen till en del av händelsen.
För första gången i mitt liv och förhoppningsvis sista gången i mitt liv.

Jag tänker lite extra på hans anhöriga som befann sig på platsen och de anhöriga som kommer få reda på det inom kort. Jag tänker även på hur människor dör varje dag. Djur dör varje dag. Det finns dem som dör som oskyldiga och alla dem lider jag med. Jag blir så arg. Jag blir förbannad.

Tänker lite extra på min bästa vän och hur förkrossad jag hade blivit om något hände honom <3


Kan ni bara lova mig att när ni är ute och exempelvis åker sådan elsparkcykel som jag åkte samtidigt som den mannen gjorde, att ni har kontroll på situationen och är rustade om något händer er. Kombinera aldrig alkohol med körande, spelar ingen roll om det är skateboard, elsparkcykel eller bil. Du vet aldrig hur andra människors skick är och därför ska du kunna vara förberedd om något händer dig. Tänk på alla som älskar dig.

När ni är i en sådan situation, titta inte på de anhöriga, titta inte på den ”skyldige”, ta inga bilder och gå därifrån om du inte har blivit ombedd att stanna. Det finns inte plats för att människor ska stå och glo på när exempelvis en förälder förlorar sitt barn. Ha lite empati.

Nu ska jag försöka gå vidare från det som hänt och ha en födelsedag med åtanken om att livet är kort.
Krama om era nära och kära, försök varje dag att göra världen till en bättre plats att leva i för alla. Människor som djur. Vi delar lika värde så länge vi alla är godhjärtade.

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Men oj oj oj. Kramar ❤️
nouw.com/artibus
irmastenson
irmastenson,
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Hjälp vad hemskt. Är texten skriven i nuet önskar jag dig en fin födelsedag trots omstämdigheterna❤️❤️
nouw.com/corneliakarlsson
irmastenson
irmastenson,
myjjohansson
myjjohansson,
irmastenson
irmastenson,