En djurvänlig påsk!


Hej gänget! Påsken närmar sig med riktiga stormsteg och jag vill ta tillfället i akt att snacka djurvänlig påsk med er. Om jag hade suttit och skrivit detta inlägget för några år sedan hade det inte funnits mycket att tipsa om, det är helt otroligt hur utvecklingen går framåt! Inte bara för oss som inte vill äta animaliska produkter, utan för alla er med allergier och specialkoster. Hurra!

Ikväll blir det till att packa och lägga sig i tid, upp tidigt imorgon för en mysig bilfärd. Tänkte dessutom göra något jag inte göra ofta under resan, men har inte bestämt mig ännu så vill inte göra er för exalterade i onödan haha. Kika gärna genom inlägget och hämta gärna lite tips, tveka inte på att tipsa om något som du brukar göra!Djurvänlig påskmat är ingen raketforskning. Idag finns många alternativ att välja istället, inte minst på Coop som jag själv köpt av.

Coop, ICA, Lidl, Willys etc. har alla djurvänliga alternativ som ersätter köttbullar, prinskorvar, ägg och sill. Ni hittar tips på smarriga recept här!

Något jag vill flagga för är att läsa noga huruvida produkten är vegetarisk eller vegansk. Lätt att tro att märkningen "vego" bara är vegetariskt eller helt vegansk.

Bildkälla


Att använda äkta fjädrar är väl ändå väldigt 2015? Man kan enkelt ersätta genom att köpa konstgjorda fjädrar, sidensnören eller flera färgglada påskägg hängandes i påskriset. Blanda gärna ut med lite blommor / växter! Glöm inte att spara allt som går att spara för att spara på resurserna inför kommande år.

Här finns en lista på fjäderfria kommuner, hämtad från Djurens rätt.

BildkällaEtt annorlunda men betydelsefullt innehåll i påskägget?

Donera till exempelvis Djurens rätt för att göra extra skillnad!

Bland påskgodiset i påskäggen finns dessutom massvis av djurfritt godis att välja på.

(Länk )

Gillar

Kommentarer