GE FRANS EN CHANS

Hallihallå mi gente, nu är jag faktiskt lite småirriterad på hatet som förs över Frans som vann Melodifestivalen 2016 nu i lördags.

Först och främst ska jag bekänna färg om diverse saker: Det kändes flummigt att just han vann, han var inte den jag höll på och han är rätt ovan vid att uppträda.

I eftersnacket sa Oscar Zia något som i mina ögon lät väldigt klokt; "Frans bidrag är något jag hade kunnat skriva och jobba med men inte skickat in till Mello för den skulle inte gå bra, men nu gick den så bra och det visar bara hur långt vi har kommit med musiken". Något i den stilen uttalade han sig på, och det är så sant.

Förut har det handlat mycket om artisten, sedan låten, med tiden har det kommit till att bli allt mer fokus på själva bidraget i helhet (extraeffekter, koregrafi & scenografi) och nu har vi nått den tiden där låten som är skönast att lyssna på i lurarna eller i högtalarna vinner. Inte bara när man sitter framför TV:n och är nerbädad i soffan med massa gott godis och ett schysst gäng. Detta är positivt om ni frågar mig.

Angående plagiatet kan jag faktiskt visa förståelse för redan första gången jag hörde Frans bidrag påminde den mig om "Catch&Release" av Matt Simons. Men innan ni börjar argumentera mot mig med "Ja men varför skriver du denna krönika?!?! vil jag fylla ut med mer bevis för mitt argument om att han inte är den enda sm inspireras av andra.

David Lindgren som i år tävlade med låten "We are your tomorrow" är ju galet likt Axwell// Ingrossos låt "Sun is shining", lyssna på följande sekvenser och ta in liknelserna.
David Lindgrens låt,följande sekvenser: 0;39 - 0;53
Axwell// Ingrossos, följande sekvenser: 0;32-0;58

Molly sanden har också blivit lite anklagad för plagiat, men Youniverse är inte den värsta kopian hon gjort, "Like no one's watching" är rent utsagt en kopia av Ellie Gouldings "Love me like you do", lyssna själv på båda låtarna, bakgrundsmusiken & upplägget är detsamma, sådant kan göra mig lite sur faktiskt. inget illa mot Molly, hon verkar vara en go tjej.

Hursomhelst, jag tycker att vi ska ge Frans en värdig chans istället för att hacka på honom, stackaren är så ovan vid allt detta, lagom kul det måste kännas som sjuttonåring att dessutom få en massa hat riktat på sig när man är nykomling. Jag tycker att det läggs allt för för mycket tid på att hata istället för att älska, låten är ju hur bra som helst, det är i princip objektivt.

Gillar

Kommentarer

sandralmgren
sandralmgren,
Så bra skrivet!! Kram
nouw.com/sandralmgren
irmastenson
irmastenson,
Tack fina du 🌸
nouw.com/irmastenson