GLEE'S IMPACT ON MY LIFE

Ett lite känslosamt ämne nu för min del, men alltså åh jag såg nyss om Glee-serien för typ första gången (lovade mig själv att se om den max 1 gång varannat år för att ha samma spänning i kroppen när jag återser scener osv).
Jag har nu sett klart den igen och för er som också har sett den vet ju att videon nedan är från deras sista framträdande, och jag kunde allvarligt inte hålla tillbaka mina tårar. När alla gamla karaktärer kommer tillbaka och en massa interna saker händer i videon kan jag inte annat än att gråta. Denna låten ska jag spela på min student, för att minnas Glee. Jag är så glad över att jag såg denna serien.

Allt började 2009, jag var då 12 år. Jag kollade runt på YouTube och såg ett Gleeklipp på YouTube. Blev så tagen av serien eftersom jag länge letat efter en just sådan serie. Besatt är bara förnamnet till vad jag blev när jag började se de första avsnitten. När jag skriver detta tittar jag på min Gleebox från säsong 1, ett leende formas snabbt på mina läppar då jag tänker tillbaka på det första avsnittet, minns det som om det vore igår, kommer ihåg varje replik och varje scen i minsta detalj.

Med åren följde jag denna serien som blev en del av min vardag, jag var så otroligt fast vid den. Den fångade mitt intresse något djävulskt och kommer alltid vara en av mina favoriter tillsammans med The O.C, Gossip Girl och Modern Family. Glee är så annorlunda i förhållande med andra serier jag sett.

G
lee visar verkligen hur olika människor är, och öppnade verkligen upp min syn på saker och ting. Exempelvis: olika sexuella-läggningar, olika hudfärger, olika typer av handikapp och andra "utmaningar", jag har aldrig sett ner på nämnda "persontyper", absolut inte, men jag fick en helt annan uppfattning.

Glee
har varit väldigt bra på att öka acceptansen för olikheter mellan människor. Under Glees tidslopp var jag mitt uppe i puberteten, mycket hände och jag fick möta en del situationer, några bra men även en del jobbiga, och tro det eller ej, men Glee har på något sätt fått mig att ta mig igenom dessa situationer. Tack vare Glee kan jag nu även över flera hundratals låtar utantill, inte bara "Beyoncé" eller "Rihanna" låtar, utan mer historiska och väldigt mycket musikaliska låtar, tack vare Glee har jag funnit mig själv och verkligen fått forma mig själv på bästa möjliga sätt. Glee är som min tredje förälder, så mycket har de tagit del i min uppfostran.

Inte bara karaktärerna blev som en ny familjekrets för mig, skådespelarna hade ett sätt att kommunicera med sina följare som ingen annan. Dem la ut teasers inför veckans avsnitt som alltid var så invecklade men höll en fortfarande kvar. 13 July 2013 gick tyvärr en av dem bort, Cory Monteith, 31 år. Jag var påväg till Berlin den dagen, hade precis kommit ut ur Helsingborg när jag fick beskedet via Twitter, jag skrev till min dåvarande pojkvän och totalt bröt ihop, vilket inte är något i närheten av vad Corys nära och kära måste ha gjort, usch. Trots en tuff förlust bet många ihop och fortsatte, en som verkligen förtjänar en eloge är hans dåvarande fästmö Lea Michele (hans motspelare, flickvän och dessutom huvudrollen i serien) som tog förlusten på ett förståndligt sätt. När hon vann KCA pris tillsammans med Glee gänget och invuduellt kort efter Corys bortgång höll hon tal efter en förståndlig frånvaro, hennes ord gjorde hela arenan tårögd, såväl som oss tv tittare. Det var ohört starkt av henne och hela Glee gänget att gå upp med ett leende.

De olika karaktärerna hade olika sorts identitets-bekymmer. Jag kunde mest relatera till karaktären Santana Lopez som spelas av en inspirationskälla till mig: Naya Rivera. Jag behöver inte förklara vilka specialiteter som matchar vilka utan ni får leka FBI själva, men hon vad en gång i tiden någon jag kunde relatera till. Och nej jag är inte lesbisk, så den delen kan ni utesluta direkt.

Hursomhelst, jag må inte vara lika fast vid serien nu som jag var en gång i tiden, men Glee har satt ett speciellt avtryck och är en fantastiskt speciell och kärleksfull serie, inte den typen av serie jag brukar se egentligen, men en väldigt go serie som jag dessutom tänker be mina framtida barn att se. Tack Glee.

Gillar

Kommentarer