Guide: Julkapparna som är viktigare än någonsin!


Hej vänner, det är dags för lite chittchatt nu inför juletid.


Detta är ett av mina viktigaste inlägg nu inför julen. Nästa viktiga inlägg blir vego-julbordet. Julklappssökandet är fullt igång och människor springer in i den ena butiker till den andra. Allt för att man måste ge bort någon materiell grej i julens namn.

Men vet ni vad? Från det att ni kliver in i en butik till att ni kommer ut med en julklapp dör hundratals människor. Regnskogen skövlas med flera hektar, allt fler djur blir utrotningshotade, barn utsätts för sexuella övergrepp och djur far illa ut. På precis samma tid kunde du ha stoppat det. Hur? Genom att enkelt, hemifrån, på jobb, på bussen, hos kompisen eller i sängen bidra med en slant som kan vara lika mycket som en burgare på Mc Donald's. Så nej, jag tänker inte tipsa om skönhetsprodukter eller mysiga innetofflor. Vi behöver inte det. Vi behöver prioritera.

_____________________________

Alla bidrag gör skillnad, oavsett om det är 10 kronor, 100 kronor eller 1000 kronor. Tänk om 10 personer gav 10 kronor var- 100 svenska riksdaler hade gjort så mycket skillnad för de behövande. Föreställ er då vad 100 personer hade kunnat göra. WOW. Nedan har jag dukat fram en guide till olika ändamål. Alla är lika viktiga och alla behöver ert stöd. Om det är lätt att köpa en kaffe-to-go eller unna sig en lunch ute är det minst lika lätt att ge bort en slant.

Snälla, jag ber er, köp inte massa ting från affärer i julklapp- ge ett gåvobevis.
Världen behöver det.
Vi behöver det.


WWF
Ni kommer direkt till "ge en gåva" här.
Vår planet är hotad, det är inget nytt. Klimathotet är större än någonsin och allas insats behövs, allas. WWF erbjuder nu fantastiska julklappsmöjligheter för er som vill göra skillnad och ge en riktig julklapp. Ger man en gåva kan man också skriva ut ett gåvobevis (tänk på miljön!) och ge som present. Detta är enligt mig, en av de viktigaste julklapparna för vårt samhälle idag. Hos WWF kan ni med valfritt belopp göra skillnad för bland annat:

Regnskogen
Regnskogen i Amazonas brann kraftigt i höstas och är i ett kritiskt tillstånd idag. Ett perfekt ändamål om man vill hoppa på Greta Thunberg tåget!

Levande hav
Även vårt underbara hav är hotat och behovet av stöd är större än någonsin.
Havslivet behöver all hjälp och ditt bidrag kommer göra skillnad.

Stoppa utrotningen
Så många djur utrotas idag utan att vi ens vem om det- visste ni att Giraffer är en av dem?
Stöd kampen mot utrotning med en slant, det gör mer än vad du tror.

________________________________

Ni kan också göra skillnad för noshörningar, bergsgorillor, Östersjön, elefanter, svensk natur, orangutanger och även Arktis. Alla är i stort behov av din hjälp.

Bildkälla


Bildkälla

Presentjakt
Ni kommer till "gåvoshopen" här.

Stoppa könsstympningen - Länk
Detta är en av de absolut vidrigaste kulturella fasonerna jag vet. Usch. Alla kvinnor ska ha rätt till sin egen kropp, likaså gäller män. Att små flickor konstant utsätts för detta hemska makthavande gör mig illa till mods. Liksom vi sitter och klagar över småsaker medan detta händer i världen. Usch. Usch. Usch.

Rädda svältande barn i Jemen - Länk
"All you can eat" buffé är en vanesak för oss, men i andra länder finns det inte ens på världskartan att få mat ens en gång per dag. De kontrasterna är oacceptabla, det är på tiden att alla ska kunna överleva på något så simpelt och självklart som MAT PÅ BORDET.

Stöd Childhood i kampen mot sexuella övergrepp mot barn
Det finns psykopater där ute som förgriper sig på kvinnor och män varje dag. Men när det handlar om barn, alltså, det är en psykopat-nivå för sig. Visste ni att det idag finns en industri i porrbranschen för sexuella övergrepp mot barn som fortfarande har navelsträngen kvar? Det är dags att göra skillnad. Detta får inte vara något vi blundar för.

Unicef
Ni kommer till "gåvoshopen" här.
Ni kan välja mellan förslagsvis nedanstående alternativ och tro mig när jag säger det- varje varje varje gåva kommer göra skillnad för någon. Även om ni inte kan se det så lovar jag er detta.

Svältkatastrofpaket
Katastrofpaket
Barn på flykt-paket
Vaccin mot mässling
Filtar till frysande barn
Nötkräm till undernärda barn
Vattenreningstabletter (alla ska ha tillgång till riktigt vatten!)Djurens rätt
Ni kommer till "ge en gåva" här.
Med valfritt belopp kan du hjälpa organisationen att stå upp för de försvarslösa. Supersöta motiv finns att välja mellan dessutom. Djurens rätt gör så mycket för bland annat industridjuren som varje dag lever under fruktansvärda förhållanden på människans bekostnad.

Djurskyddet Sverige
Ni kommer till "ge en gåva" här.
Djurskyddet Sverige behöver också stöd för att fortsätta kriga för djurens skull. Lantbruksdjur såväl som hemlösa djur. Alla djur är lika mycket värda och det är dags att organisationerna som uppmärksammar det får stödet de behöver. Du kan dessutom ge bort en almanacka för nästkommande år- fylld med ursöta bilder på djur för endast en hundralapp. Asså det är lika mycket pengar som en lunch plus latte, bara det att det gör SÅ stod skillnad för någon som verkligen behöver pengarna. Jag ser fram emot att hänga upp min nya väl när den kommer :')
2017 / 2018 / 2019
Jag ser lycklig ut på bilderna- men inombords gråter jag.
Allt på grund av min psykiska ohälsa som inte alltid märks utåt, för väl när kameran kommer eller väl när folk är omkring- låtsas jag som ingenting. Om ni bara visste hur olycklig jag var inombords när dessa bilderna knäpptes. Men hur skulle ni veta? Knappast så att det var enkelt, då, att prata om det.

Mind
Ni kommer till "ge en gåva till Mind" här.
Detta är en viktig organsation för mig personligen- då jag är en av dem som behöver hjälp. Psykisk ohälsa är inget trams, det är inget påhitt eller någon förkylning. Faktum är att tusentals människor väljer att avsluta sina liv varje år. 100 000 personer genomför självmordsförsök och en halv miljon människor har självmordstankar. Så, är det verkligen trams? Jag precis som många andra där ute, lider av en riktig psykisk ohälsa som kostat mig många delar av mitt liv och än idag förstört mycket i mitt liv. Jag känner så starkt för de företag som utöver sina kontorstider kämpar, volonterar och räddar liv varje dag.

____________________________________

TACK för att ni är med och gör världen till en bättre plats att leva i när ni skänker en slant som julklapp <3

Sidenote: KLART som korvspad att jag också kommer hjälpa till, det är de enda julklapparna min familj och släkt får av mig och kommer alltid vara. Likaså gäller min önskelista.

All kärlek.

Gillar

Kommentarer