HUR DU BLIR BRA PÅ BILD

Godmorgon på er! Hur står det till? Med mig är det kanon, det är Måndag och min bästa vän fyller 18 år så humöret är absolut på topp! Jag tänkte i detta inlägget ge er lite tips för att få till en bra bild, detta är inte alla tips jag har utan bara några enkla. Tycker ni om dem kan jag givetvis skriva fler. Håll i åtanke att jag verkligen inte är någon expert eller så, utan jag delar helt enkelt med mig av några tips💘

Bilden till höger är tagen av Fiffiz
Bilden till vänster är tagen av Emma

🌸 HITTA DINA BÄSTA EGENSKAPER OCH FRAMHÄV DEM 🌸
Har du fina ögon? Stora läppar? Eller något annat du är riktigt stolt över? Låt det visas och framhävas i bilden! (Givetvis ingen nakenhet!) Jag har naturliga, mjuka och stora läppar vilket jag kan tycka om att framhäva, jag är också väldigt nöjd över mitt leende så även det prioriteras, mitt hår gillar jag också att visa upp på bild (lite svårt att undvika dessutom haha)

Dessa bilderna är tagna i Båstad, omgivningen av blommor och ljusa färger smälter perfekt ihop med min gulliga playsuit

Dessa två togs i Malaga där jag valde en port vars färg smälte ihop med min Jumpsuit

Behöver jag ens förklara varför jag valde en blå dörr till denna outfiten? :P
Om ja: Kika på halsduken

Knepet på ovanstående bild är att ha en ljus och vit bakgrund så fokuset blir på mig och min outfit då jag har både hatt, vantar och en stor kappa som annars kan bli rörigt om jag fotar i en detaljrik miljö. Bilden till höger blev dessutom veckans outfit på bloggportalen Nouw.

🌸 OMRINGA DIG SJÄLV I EN LÄMPLIG MILJÖ 🌸
Är syftet en lugn och sofistikerad stämning bör bakgrunden underrätta dig med en motsvarighet. Blir det fel irriteras åskådarens öga och bilden uppfattas därmed som disharmonisk.Något jag verkligen gillar är genomtänkta bilder, där miljön har en tanke.

Endast ansiktet i fokus: Enfärgad bakgrund eller färger / mönster.
Flera personer i fokus: Ännu mer enfärgat eller en valfri bakgrund med mycket fokus på personerna.

Bilden till vänster har mer kontrast i sig medan bilden jag bara har dragit ner värmen på bilden till höger
(detta för att framhäva outfitens färger extra mycket)

🌸 HITTA ETT PASSANDE FILTER / EN BRA REDIGERING 🌸
(Utgår ifrån Instagrams filteralternativ)
Är "Moon" för blek? , "Nashville" för konstig i färgen? Välj inte dem isåfall. Jobba istället med ljus, färg, skuggor osv, förlita dig inte för mycket på filter, de är som grädde på en kladdkaka, vid extra lyxiga fall. Filter försämrar dessutom orginalbildens kvalité, så varför spendera tid på att redigera en bild där resultatet kanske liknar något från en gammal Nokia?😉 Har du ett visst färg-tema på ditt flöde? Försök att ta en så ljus och vit bild som möjligt, det är lättare då att "byta färg" bland dina filter än om du går från exempelvis en blå bild till en lila.

🌸 TÄNK PÅ DIN IMAGE / VAD BILDEN FÖRMEDLAR 🌸
- Nej nej nej till Duckface! Några få är väl okej, men för bövelen låt det inte bestå av duckface.
Det är inte inne, men om det ger er självsäkerhet så för all del, kör på! Fish-mouth är mer inne om ni nu letar efter att vara trendig. Annars är inte ett simpelt leende fel😉
- Ta på er kläderna, så länge du inte har en bra anledning för att köra "hokus-pokus-boobs-i-fokus" bör kläderna sitta på sin plats.
- Jag brukar utgå ifrån att "denna bilden ska jag kunna visa vem som helst", för då kan jag i alla lägen stå för den.

Gillar

Kommentarer