Hur du lyckas med en vegansk livsstil!


Tjenixen!
Det är dags att snacka mer om veganism, i förra inlägget pratade vi om olika definitioner inom vego-världen och nu är det dags för nästa kapitel- hur du lyckas med en vegansk livsstil! Näst ut kommer svar på alla frågor om vad man gör när man äter ute, blir bortbjuden och huuuuuur tusan man enkelt kan se om en vara är vegansk! Därtill en hel del vardagliga frågor. Ett riktigt riktigt skojigt inlägg om ni frågar mig!

På riktigt, jag har nog aldrig sett fram emot en bloggserie som denna. Detta är varför jag gör vad jag gör. Jag älskar att väcka liv och inspirera er med ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Ni kan läsa mer om det i Nouws reportage om mig när jag blev veckans blogg!

Få i dig tillräckligt med protein
HUR uttråkad blir man inte på det argumentet från köttätare så fort man talar om att "nope jag äter inte kött"?. MEN det kommer från fakta- vegansk mat har allmänt lägre energidensitet. D.v.s. att du behöver äta större portioner för att få en suverän rätt. Du bör fylla ut din måltid med proteinsubstitut som förslagsvis bönor och linser.

"Bläää vad äckligt" tänker många- ah men då bryr du dig faktiskt inte tillräckligt mycket. Sorry, men om du är på den nivån krävs det mycket för att bli vegan. Då vill du inte det i grund och botten. Någon måste säga sanningen.

Sidenote: Det är aldrig fel att komplettera med vitaminer för vegetarianer från Apoteket så ni alltid är på banan! Speciellt i övergångsfasen. Prata med en läkare/dietist eller någon från till exempel apoteket om du har djupare frågor!

Läs på
Detta är den grundligaste punkten för att lyckas. Veganism innebär inte gurka och salladsblad varje kväll- det finns fantastiska veganska varor som inte får den uppmärksamheten de förtjänar när man pratar om veganska måltiden. Samtidigt är inte alla vegetariska produkter mer miljövänliga än andra, mer om det kommer jag ta upp separat! Läs gärna också på, när du ändå är igång, om företagets värdegrunder- står du bakom allt de står bakom?

Sluta med "men jag har alltid ätit detta?"
På riktigt. Alla vanor går att ändra på! Svårt kanske vid start, men påminn dig själv om varför du gör det! Ibland kan jag typ stanna upp och inse att "WOW min kropp är inte en begravningsplats och WOW jag räddar världen!"

Brace for war
Men oj vad folk gillar att hacka på vego-personer. HOW WHEN AND WHY. Inte så att vi gör något uselt? Ah i alla fall- förbered dig på kritik och stå på dig själv. Vem vet? Du kanske ger inspiration mer än vad du retar! Denna punkten kanske känns lite extra, men många viker sig lätt på grund av grupptryck. Ju mer du står på dig- desto mer respekt kommer du få.

Gillar

Kommentarer

elllensvensson
elllensvensson,
irmastenson
irmastenson,
SkiTeamandersson
SkiTeamandersson,
Skulle vara jättekul med ett inlägg med veganska recept inom en snar framtid då jag har börjat äta mer och mer vegetarisk/veganskt!
nouw.com/skiteamandersson
irmastenson
irmastenson,
Men självfallet ska jag ordna det- Your wish is my command!
nouw.com/irmastenson