"Hur går vardagslivet ihop?"

Hej gänget. Som utlovat tänkte jag snacka med er om nästa steg i att flytta ihop. Om hur vardagslivet går ihop och allt det där. Ett kapitel jag tycker är såå intressant och har rätt mycket att skriva om. Så ber om ursäkt i förväg om jag publicerar en lång och rörig bibel här. Det kan bli två separata inlägg för denna kategorin faktiskt.


Vi flyttade in i början av Augusti. Allt var frid och fröjd och man var helt i extas över faktumet att vi skulle flytta ihop för första gången. Det pirrade lite extra varje morgon då. Men det är som att bara nykär, man svävar på moln ett tag sedan kommer verkligheten.

Att bo ihop är ett samarbete som testar alla gränser. Gränser man inte visste fanns och lösningar man inte direkt googlar fram eller lär sig i skolan. Det är inte frid och fröjd alltid, och jag tänkte snacka lite om hur vardagen går ihop för oss.


Min absolut största rädsla med att flytta ihop var ekonomin. Jag vill fortfarande ut och resa, kanske flytta utomlands osv. Det förändrades snabbt när vi beslöt oss för att bo under samma tak. Jag ska inte ljuga, jag kan fortfarande tycka att det är jobbigt från stund till stund. Men jag lägger ingen skuld på Fabian utan har en öppen dialog med honom medan jag planerar min ekonomi så gott jag kan för att få det bästa från två världar. Tipset? Prata med varandra, planera ekonmin och vad du vill göra i livet.

En annan rädsla var egentiden. Jag älskar att få vara ensam, resa ensam, träna ensam osv. Umgänge i all ära, men egentid är viktigt. Vi bor i en 2:a som har ett stort vardagsrum långt i ena delen och ett sovrum i den andra delen längre bort. För oss har det verkligen gynnat sig att ha de rummen på avstånd. När den ena har kompisar hemma kan den andra lägga sig i sovrummet eller vara med i vardagsrummet. Men att ha möjligheten att välja är fantastiskt för en 2:a. Vi ska bara få upp en TV i sovrummet så blir det ännu smidigare i vardagen. Ibland kan han sova hos sina föräldrar och jag sova hos min pappa. Samtidigt behöver man respektera att det är 2 personer som bor i bostaden. Om Fabian är trött, krasslig, haft en dålig dag eller ska upp tidigt morgon efter hade jag aldrig bjudit över kompisar och likaså gäller honom. Bjuder han eller jag över någon frågar vi alltid varandra just för att det inte ska bli några konstigheter. Tipset? Prata alltid med varandra och respektera varandra.

Grejen med att tackla olika scheman. OJ. Inte lätt asså. Fabian har mycket paddel i veckorna och under sommarsäsongen spelar han dessutom korpen. Jag kör gym lite flexibelt och träffar vänner likaså. Det svåra blir att få ihop tvätt, städ och matfronten. Speciellt när jag slutar 18 och han 17. Den timmen blir en stor skillnad när vi jobbar så nära varandra och lätt hade kunnat klämma in en veckohandling snabbt innan hans matcher. Oftast tar vi en ledig kväll till att storhandla, dammsuga och tvätta efter behov. Vi försöker synkronisera så mycket som möjligt efter när Zippo varit på besök eller om vi ska iväg till helgen. Annars blir det dubbelarbete och därmed slöseri. Efter varje lön sitter vi även ner och går genom den gemensamma ekonomidelen innan man sparar och spenderar på egna vis. Tipset? Planera utifrån kalender och hitta de små luckorna för exempelvis handling, matlagning, städ, egentid eller bjuda över kompisar.


När man bor tillsammans kan det vara lätt att glömma att göra saker ihop på grund av att man ändå ses så ofta. Det är guld att ha någon dag i veckan eller varannan vecka där man kanske ser en film, går ut och äter eller bowlar? Keep the romance up!

Även när man bråkat är det viktigt att försonas. Vi älskar varandra mer än bråken och därför försöker vi vara snabba med att be om ursäkt och bli vänner igen samtidigt som man respekterar att man sårat någon att det kommer ta tid för såren att läka.

På tal om att "keep the romance up"- gör de där små sakerna i vardagen som lyser upp ens dag. Igår storstädade ju Fabian när jag kom hem från jobbet- det gjorde mig min kväll så mycket bättre. Ibland kommer jag hem med blommor eller lämnar söta lappar runtom i lägenheten vilket han också gör. Han ger mig blommor minst en gång i månaden, min fina kille! För att inte tala om att han dessutom köpt svarta evighetsrosor till mi och jag gjorde en bok när vi hade 100-dagar fylld av minnen och såklart 100 anledningar till varför jag älskar honom. Det är de små sakerna som är så viktiga, åtminstone för mig.

Som sagt, detta inlägget kanske blev riktigt rörigt. Ska ta en funderare på om jag ska göra en del 2 eller hoppa direkt till nästa kapitel... stay tuned!

Vill ni läsa mer från serien?
"Hur vet man att det är dags att flytta ihop?" - Länk
"Hur kommer man överens om inredningen?" - Länk
"Vilken lägenhet ska vi kalla vårt hem?" - Länk

Gillar

Kommentarer