INFÖR VALET 2018


Hej finisar!
Valet närmar sig verkligen med stormsteg, det märks så fort man slår på TV:n, mobilen och går utomhus. Jag är exalterad eftersom det blir mitt första val, något jag längtat efter. Att få använda sin demokratiska rättighet som svensk medborgare känns bra- rösta för en framtid jag vill se och bo i. Plus en framtid jag vill att mina barn ska växa upp i.

I själva verket drar jag inte in så mycket politik här på bloggen, men en fråga som verkligen är viktig för mig är frågan om djurens rättigheter. Under den kategorin finns hundratals underkategorier att granska inför den 9 september.

För mig är det inte bara den sakfrågan som avgör vad jag röstar på, såklart. Jag engagerar mig i andra frågor som berör utbildning, vård, miljö, lag och ordning, arbetsmarknaden och människor/jämställdhet. Men eftersom min blogg nischar sig på djurens rätt tänkte jag kort dela med mig om vad jag hittat om respektive parti. Kanske inte ett vanligt blogginlägg, men ett viktigt blogginlägg.

Jag tar tillfället i akt att verkligen be alla med rösträtt- snälla använd tillfället att göra er röst hörd. Ni har chansen att påverka! Letar ni vallokaler och öppettider kan ni hitta det här och vet ni inte riktigt vart ni ska placera in er kan ni prova valkompassen här.

Ovanstående grafik är hämtad från Djurens rätt och gäller från 2014-2018, ni hittar mer underlag från grafiken här

Den första cirkeln visar vad partiet har sagt att de ska göra. Den andra vad de har gjort.

Grönt innebär att de arbetar för ett bättre djurskydd och är aktiva i frågan. Gult att de verkar i riktning med Djurens Rätts förslag. Gult och grönt betyg betyder godkänt.
Rosa betyder att partiet inte har agerat, eller har för avsikt att agera, i frågan, eller arbetar för ett sämre alternativ.
Grått innebär att partiet inte har tagit ställning

Gillar

Kommentarer