Irma recenserar: Mello 2020!


Äntligen ett år med låtar man faktiskt kan lyssna på utanför Mello, nästan på nivån att de får en plats i Spotifylistan. Årets Mello serverar flera silverfat i bra klass, nästan så att vi riskerar att åka ut från själva Eurovision Song Contest. Kanske för att små snuttar är som tagna från världshitsen, men det är en annan story. Så nu kör vi, årets mello!


En liggandes Victor Crone kommer öppna årets final och jag tror att hans placering kan hjälpa honom, han lär behöva det.
Nej men alltså. Bra potential men fasen, han måste sätta tonerna och röra sig mer på scen istället för röra sig själv som om någon som stretchar framför sin crush. Det är dags att ta sig i kragen läckerbit- bättre kan du! 12 poäng från Estland (Och 0 poäng från Nick Jonas)- check! 12 poäng från mig också så att säga ;-)

Victor får 2.8/5.Paul Smith? Paul Sheeran? Paul Rey tydligen! Nu är jag väldigt splittrad här, delar av mig blir upprörd över likheterna med världshitsen, men större delen av mig kan verkligen se denna i final på Rotterdams scen. Paul har låten, framträdandet och rösten. Dessutom en låt som lätt kan rulla på radion utan att folk byter eller ifrågasätter "va? är detta en mellolåt?".

Paul får 4/5


Favvotippade och jag tror nog att eftersom denna går hem hos 99% av folket och framförallt de med plånka nog att rösta flertalet gånger att den tar hem hela skiten. Bruttorna klarar sig fint utan John Lundvik och de är ganska poppis runtom Europa redan vilket ger dem en bra skjuts fram väl när röstningen äger rum. Jag tror starkt på detta och chanserna i Eurovision. Det är dags för en kvinna att vinna Mello, så varför inte 3 på en gång?

The Mamas får 5/5 från mig.


Vill inte ens prata om det.


Hanna är så himla självsäker på scen att man tror att aldrig gjort något annat. Hon skulle kunna få tillagningen av en Beef Wellington att se lätt ut när det egentligen är rena rama rymdforskningen. Men, låten är inget vidare förutom ett bra intro och helt okej verser. Hanna förtjänar bättre med den rösten hon har. Dessutom är det lite för mycket moves och vågar jag tillägga fel klädval? Jag skulle vilja se henne i något jordnära (även om jag fattar tanken bakom kläderna). Jag tror på en bra placering och kanske även från juryn!

Hanna får 2.5/5.


Sveriges egna Despacito föddes i årets Göteborg-deltävling och nog har den satt sig på läpparna och låtit stämbanden jobba. Om Despacito-fansen kollar ikväll är det inte omöjligt att de får boka en direktbiljett till Rotterdam. Speciellt när Alvaro Estrella lyfter låten till nya höjder. Men, jag är rätt lugn med att de inte vinner. Hade å andra sidan inte blivit sur om den vann- kärlek, dans och glädje är precis vad vi bör skicka!

Mendez ft. Alvaro Estrella får 3/5.


Säger precis som en kommentar på YouTube- "If this doesn't in I'll riot in my local Ikea" - helt befogat. Helt ärligt, jag trodde inte att denna skulle gå till final eller ens andra chansen. Jag tyckte om låten, hennes säregna röst och det där satans snygga håret. Kanske även faktumet att hon är vegan. Men trodde att framträdandet skulle vara lite siså för det svenska folket. Personligen tyckte jag det var liiiite tunt. Men Måns Zelmerlöw tog hem så då kan väl Dotter också vinna årets mello? Å andra sidan, klagomålet utomlands som verkar råda över henne är hennes val av byxor (?) kan riskera hennes poäng vilket kommer göra mig rasande. 2020 people, join it!

Dotter får 4.5/5.

Robin Robin Robin. Kanske är det hans förmåga att skapa en ny sexuell läggning- Robin Bengtsson läggningen? Kanske är det hans förmåga att balansera noterna som ballerinor står på tå? Kanske är det gitarriffet som lätt får mig att gunga med? Kanske är det helt enkelt bara Robin Bengtsson?

Jag tyckte faktiskt om denna (något barnslig brygga dock och i slutklämmen märker man att rösten verkligen inte håller) och tror att den kan kliva över hans debutbidrag i Mello och då är det verkligen en bra prestation för de där ögonen i Constellation prize kunde dödat vem som helst. Å andra sidan har han lite att jobba på med rösten, känns som att han hade helt fel tonart i början, men håller tummar, tår och tuttar!

Tror dock inte han vinner i år, men samtidigt- allt är bättre än hans förgående bidrag... fortfarande ett stort frågetecken trots att jag förutspådde att de där jäkla löpbanden skulle ta honom raka vägen till Eurovision. Ibland vill man inte ha rätt.

Robin får 3.1/5


Jag ska vara helt ärlig, jag har aldrig riktigt fastnat för Mariettes låtar. Det handlar om smaksak för aldrig någonsin skulle jag påstå att hon inte kan sjunga eller bjuda på ett framträdande, om hon kan, Mariette går ner i Mello-historia! Tyvärr måste jag säga att hennes andra låtar har varit bättre biljetter till en ESC-resa, i år håller det nog faktiskt inte riktigt..
(Sidenote: Hoppas innerligt att hon plockar bort den gitarren)

Mariette får 3.5/5


Helt ärligt. Jag hade nästan glömt denna. Jag hade så stora förhoppningar på hans bidrag då det inte råder någon tvekan- han är otroligt begåvad (slukade Emotions albumet!) både på scen och i studion. Men, jag tror inte att folket är redo för denna sortens stil, tyvärr. Jag tycker den är catchy men rätt livlös, men tyvärr tar han inte hem det i år. Den växer absolut ju mer jag lyssnar på den, men inte tillräckligt för att förtjäna en vinst.

Felix får 2/5.


Är det ödet nu? Exakt 10 år sedan hon inte kunde kvalificera i ESC? Är det Annas tur? Även om Dotter och The Mamas är fantastiska tror jag genuint att denna skulle haft bäst chans väl i Rotterdam, kanske även hennes efterlängtade vinst?

Framträdande - check, låt- check, dansare- check, scenografi- check, Schlager- check, Anna- CHECK! Japp hörni, jag kan sova lugnt inatt om Anna tar hem vinsten.

Anna får 4.6/5.


Åh snälla kan någonsin introducera mig för Anis? Herregud han verkar verkligen vara en genuin och go man med båda fötterna på jorden. Kanske har helt fel, men verkar inte så! Om Paul Smith/Sheeran/Rey var tvivelaktig är Anis i högsta riskzonen med sin uppenbara inspiration från Macklemore. MEN till hans försvar så är det ganska lätt att få samma sound med samma instrument samtidigt som det också är lätt att få ett unikt sound. Men han har showen, glädjen och på något fel-men-rätt vis låten också.

Anis Don Demina får 3.2 av 5 Shurdas.

Gillar

Kommentarer

Linnealiebig
Linnealiebig,
Håller på dotter, men Anna vinner garanterat(!)
nouw.com/linnealiebig
irmastenson
irmastenson,
Little did we know!
nouw.com/irmastenson