KNEPEN FÖR EN SMART VECKOHANDLING!


Hej finisar! Onsdagen är kommen och jag är på ett bra humör. Idag står jobb på schemat och ikväll är det Halvblodsprinsen som väntar ihop med tacos och sambon. Igår handlade vi, verkligen något som är lika mysigt varje gång. Vi flyter på så bra ihop vilket är skönt. Båda är lika strukturerade (förutom ibland när jag ska lägga ner maten i påsarna haha...) och effektiva. Tänkte passa på att dela med mig av mina främsta knep för en smart veckohandling!

Tänk på ditt skick: Handla inte hungrig, det resulterar oftast till onödiga köp. Samma gäller toalettbesöken. Se till att vara så fit for fight som möjligt.

Planering/inventering: Vad kommer vi äta i veckan? Hur mycket ska vi lägga på mat denna veckan/månaden? Vad har vi hemma? Ska vi vara iväg någon kväll och därmed äta borta? Ska vi köpa dubbelt upp? Hur jobbar vi? Ska vi passa på att köpa dessa redan nu när priset ändå är så lågt?

Självscanning: Asså verkligen! Ibland finns varor som endast är billigare för de som självscannar. Dessutom slipper man stå i kö och du kan genom hela rundan överblicka slutkostnaden. Scannern brukar också tipsa om diverse erbjudanden som kan vara lätta att missa i vanliga fall.

Jämför priser: Styckpris, ekologiskt vs icke ekologiskt, kilopris etc. Låt dig inte luras av ögonmått! Ibland kan det större paketet vara dyrare eller billigare. Jämför alltid. Vi köper exempelvis en hel lax i fiskdisken (den laxen styckar vi väl när vi är hemma och fryser in i påsar med kanske 2 stycken i vardera) för det är 99% av gångerna mycket billigare än att köpa färdigpackad lax i frysdisken.

Storkok: Gör storkok när du lagar mat och gör matlådor till lunch dagen efter. På så vis kan du spara tusenlappar – varje månad.

Kom förberedd: Ha med en lista så du inte missar något, finns bra appar att ladda ner för sådant. Ta med kassar- Inga stora summor på kort sikt men 5 plastpåsar motsvarar samma pris som en kasse du kan återanvända. Dessutom är det inte alls bra för miljön. Detta är något jag och Fabian inte är mästare på men något vi jobbar på att bli! Kolla gärna upp (Prova matpriskollen!) erbjudanden, kuponger etc. Ta också med dig panten också! Det blir mycket i slutänden.

Medlemskort: Bli medlem! Vi är medlemmar på Coop och har redan kommit upp i skyhöga poäng som man kan nyttja på grymma sätt. Vi har också varsitt kort som är sammanlänkat vilket är smidigt. På tisdagar har Coop (dock bara till slutet av Augusti vad jag läst) 5% rabatt för alla medlemmar vilket verkligen gynnar veckohandlingen.

Handla efter säsong: Det är exempelvis dyrt att köpa tomater och isbergssallad under vintersäsongen. Å andra sidan kan du få tag i kål och morötter till ett bra pris. Ett annat bra alternativ är att handla varor med kort hållbarhet – kvaliteten är densamma – men priset är mycket lägre. Bara du ser till att äta upp allt ;-)

Gillar

Kommentarer

emelieekman
emelieekman,
Superbra tips!! 😊
nouw.com/emelieekman