Kvällstankar från en balkong 23:01


Hej gänget! Helt nyknäppta bilder och en reflekterande Irma checkar in på tangentbordet. Precis blivit klar med kvällens ekonomi-fix. Betalat räkningar, skickat request (älskar den funktionen i swish), lagt undan pengar till framtiden och mina investeringar. Jag älskar den sortens organisering. Ser det som en utmaning att alltid öka mitt sparkapital och en vacker dag bli ekonomiskt oberoende.

Jag tror att pengar kan köpa lycka i en viss mån. Precis som alla andra uttrycker sig om den sakfrågan. Ur min definition, ur mitt pk-jag, hade en ekonomiskt oberoende situation förändrat så mycket för andra utöver mig själv. Så för att leka med tanken såhär på en torsdagskväll- vad hade jag gjort med alla pengar?

Ni känner mig. Jag skulle alla dagar i veckan välja djur framför människor. Så med en plånka bättre än Joakim von ankas hade jag verkligen gett minst hälften till djur och kampen för att få slut på deras lidande. Jag vill bygga djurhem, jag vill utbilda människor om veganism och stötta alla krigare där ute som precis som jag- förstår vilken fruktansvärd värld våra stackars med-varelser tvingas leva i. Jag hade stämt skiten ur de ansvariga asen, klätt upp mig i den färggladaste klänningen och dansat i rättssalen när de får spendera resten av deras liv i fängelse.

Jag hade lagt så så stora resurser på att rusta upp barnhem, framförallt det jag kom ifrån. Inget barn ska gå utan mat, inget barn ska känna sig oälskad, oönskad och bortvald. Därför också jag vill dela med mig av min adoption på YT kanalen, för jag vill sprida hur viktigt det är att vi adopterar. Hur jäkla viktigt det är att ge barn en andra chans i livet.

Investeringar är också en hög prioritet, finns många bra och värdiga företag jag gärna skulle vilja investera i och kanske även starta mitt egna bolag- jag har ju en dröm om att driva eget så varför skulle jag inte pricka av det? ;-)

Klart jag skulle haft skoj också, men det andra kommer först. Jag skulle ha en superstor fest med allt och lite till på inköpslistan. Min släkt, vänner och familj skulle alla få en kväll som visar tack för allt de gjort för mig. Något jag också har drömt om är att åka tillbaka till New York med mormor, men denna gången bjuda henne på hela resan. För, givetvis skulle jag haft en lägenhet där! Uppgradera hemmet till ett väldigt säkrat hus med en pool och gigantisk trädgård för Z att springa rundor i. ÅH. En dröm har alltid varit att ha flera djur i hemmet så Z skulle absolut få sig massa kompisar! Haha nu spårar det här. Men jag skulle självklart köpt mig själv en Tesla (modell 3 är ju Vegansk!) och sedan sparat resten tillsvidare!

Så, pengar hade absolut kunna köpa lycka, speciellt i de första punkterna jag nämnde. Men den dagen man blir girig och man förändras- det är då det inte köper lycka. Det köper stimulans för stunden. För lycka är något du inte kan sätta ett pris på, väl när du spenderat pengar på det. Låter klöddigt, men rätt person kommer förstå vad jag menar. Kram på er, nu ska jag återgå till att böla över mina satans jävla gardiner :):):):):):)

Gillar

Kommentarer

Amandaya
Amandaya,
Håller helt med!❤️ Åh djur är fantastiska verkligen😍😍 Kram
nouw.com/amandaya
irmastenson
irmastenson,
Bästa som finns :') Kramis!
nouw.com/irmastenson