Låtar som berör

- Liknande topp här och liknande jeans hittar ni här -


Hej gänget! Först och främst- wooooow vilken otrolig respons jag fick på mitt senaste blogginlägg. Med tårar i ögonen gick jag genom varenda ord ni skrev igår och idag, fick läsa flera gånger på nytt för jag kunde inte se på grund av tårarna eller ta in vad ni skrev. Jag ska svara på alla kommentarer så fort jag kan.

Igår blev det ingen middag med Fabians mamma, migränen kickade in så jag fick slökolla Eurovision Song Contest hemma i soffan istället.Tänkte dessutom maxa ett inlägg om tävlingen efter sista semifinalen för er som också är lika nördiga som jag är. Hehe.

Men nu till rubriken! Listan med betydelsefulla låtar (länk )gjorde jag kvällen innan jag skulle göra mitt teoriprov i jakten på att ta körkort. Usch, ingen rolig period alls. Det var tredje gången jag skulle göra det och jag var så fly förbannad på vilken osis jag hade haft med frågorna de tidigare gångerna.

Vad gjorde jag? Jag gjorde en Spotifylista proppad med låtar som verkligen representerar mig och haft inflytande under min uppväxt. Märkligt nog slutade det med att jag i stort sett bara lyssnade på "Johnny The Rocker" av Magnus Uggla i slutänden.

Jag tänkte dela med mig av låtar som ligger mig varmt om hjärtat och varför. Har ni någon särskild låt som förknippas med något speciellt? Let me know!

Vi hörs senare med lite prat om klimathotet och veganism, kramis!

"I'm willing and able. So I throw my cards on your table"

Bob går alltid hem hos mig. Jag älskar viben i låtarna som kombineras med meningsfulla låttexter.

Yeah, all the things I'd do
To spend a little time in hell
And what I won't tell you
I'll prolly never even tell myself


Mac lämnade oss för tidigt och jag kan fortfarande inte förstå hur han inte fick en Grammy förra året.
Hans texter var helt fantastiska och många jag kunde relatera till, tyvärr.
En riktig kompositör som jag alltid kommer önska att jag fick se live.

"​You're by my side and what troubles them don't trouble me"


Men alltså. Jag tror inte ni förstår nivån jag var på som Belieber. Herregud. Jag var störtkär asså. För att inte tala om Niall Horan från 1D. Vågar knappt gå in på det spåret. Jag var en fangirl som var villig att offra allt. När Nialls kusin började följa mig på Instagram för flera år sedan satt jag allvarligt talat ner och övervägde att hoppa av skolan och satsa på kärleken. Så visste han inte ens att jag existerade?! Min tjejkompis började titta på jobb i Norge när Skam-Williams stylist (tror det var stylist) hade kollat på hennes vlogg från Norge. "Lika barn leker bäst" helt enkelt.

Ni som följt mig sedan innan vet att jag blev något stor på Instagram med ett annat konto som dedikerades till att skriva fancfictions om One Direction. Men "One Time" blir ett minne för livet för det var då hela fasen drog igång.

"Every time I look up, every time I look down No one's on a common ground"


Jag lyssnade väldigt mycket på The Black Eyes Peas som liten. Det gick aldrig att klä på sig och komma iväg till skolan om MTV var på för då fastnade jag alltid framför musikvideorna. Jag tycker att texten i ovanstående låten är så sorgligt vacker. Låten släpptes för snart 10 år sedan men låtens budskap är lika viktigt än idag. Säger inte det mycket om den värld vi lever i? :(

Nu vet jag att han är ett känsligt ämne att prata om. Men han var den största manliga ikonen under min uppväxt. Kanske därför det är känsligt ämne för mig numera? För jag dyrkade honom under barndomen. Jag älskade låtarna, koreografin och texterna. Evigt avundsjuk på att min pappa fick se stora artister som honom David Bowie och Queen live.

You see my problem is this
I'm dreaming away

Sparade det bästa till sist. Britney var kanske den största kvinnliga ikonen för mig som liten. Jag kunde låtarna, koreografin och hade sett alla intervjuer. Varje tillfälle så fort ingen var hemma eller när dörren till mitt rum stängdes stod jag alltid och dansade till låtarna (utan att egentligen förstå den riktiga handlingen förrän långt senare...). Britney var mitt alter ego och är än idag på listan över artister jag vill se live.

Jag är inte mycket för svenskskrivna låtar, men denna påminner mig så mycket om barndomen och kärleken till Kent. Något jag och pappa alltid haft gemensamt. Fabian lyssnar dessutom väldigt mycket på Kent idag och medan han gungar till låtarna tänker jag tillbaka på hela min barndom.

Och juste...värt att nämna- jag tog körkortet morgon efter ;-)

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Skulle du vija länka till hela listan med låtarna? Så fina texter och härligt att du klarade teorien sen <3
nouw.com/corneliakarlsson
irmastenson
irmastenson,
Men såklart! La in en länk i inlägget längst upp ifall den i kommanteren inte fungerar. Jaa, riktigt skönt var det! Kramis! https://open.spotify.com/playlist/7DL2dVTrtd0zZckP9Uqxob
nouw.com/irmastenson
ebbanordqvist
ebbanordqvist,
Vilka bilder! WOW!!
nouw.com/ebbanordqvist
irmastenson
irmastenson,
Men!! Tack fina! 💕
nouw.com/irmastenson
ByAlma
ByAlma,
Så fina bilder❤️
nouw.com/byalma
irmastenson
irmastenson,
Tack, det var verkligen värt att offra en helt vit topp för resultatet haha! :')
nouw.com/irmastenson
malinlinneaa
malinlinneaa,
Asså wow vilka fina bilder 😍
nouw.com/malinlinneaa
irmastenson
irmastenson,
Hihi tack, vad glad jag blir! ❤️
nouw.com/irmastenson
malinkirstine
malinkirstine,
Men wow vilka bilder!!! Så vacker du är! Kram
nouw.com/malinkirstine
irmastenson
irmastenson,
Tack tack tack fina! Kramis ❤️
nouw.com/irmastenson
mysigadrommar
mysigadrommar,
Vilken underbar spellista! Tack för att du dela med dig!
nouw.com/mysigadrommar
irmastenson
irmastenson,
Åhh tack, ja jag tror verkligen att alla hade behövt någon sådan lista! Kramis ❤️
nouw.com/irmastenson
ImAFighter
ImAFighter,
Grymma bilder!
nouw.com/imafighter
irmastenson
irmastenson,
Tack tack tackk! Kram ❤️
nouw.com/irmastenson
FridaochTove
FridaochTove,
Fina låtar allihopa! Har så många låtar som betyder sådär extra mycket, vissa som bara får en att gråta eller skratta.
Tack att du delar med dig av dina, kram<3
nouw.com/fridaochtove