MARCUS & MARTINUS

Jag ska inte alls påstå att jag brukar titta på varken Sommarkrysset, Sommarlov och Allsång på skansen särskilt ofta eller har vävt in det i någon slags rutin. Men jag hörde att när en duo, Marcus & Martinus, skulle uppträda på Sommarlovs programmet fick de avboka då det skulle komma farligt mycket folk. Dessutom fick jag reda på att Gröna Lund fick stänga 3 timmar innan killarna skulle uppträda där för publikhavet hade passerat 15 000 besökare.

Jag hade bara hört talas om killarna innan och sett något klipp på dem för att vara lite halv-påläst om nutiden. Men i morse sökte jag faktiskt upp killarna på YouTube och lyssnade igenom deras låtar och granskade videorna noggrant.

Halvera The Fooo Conspiracy så får du Marcus & Martinus, haha skämt o sido. Duon består alltså av två tvillingbröder från den Norra delen av Norge (tack för det, annars hade jag inte förstått deras originalspråkiga låtar). Dem slog igenom i tävlingen "Melodi Grand Pix Junior" år 2012 och sedan dess har det bara gått bra för dem. Dem är signade till Sony Music Norge (Sony Music bolaget har bland annat signat Prince, Barbra Streisand, Kygo, John Legend, Whitney Houston, Calvin Harries och Michael Jackson). De är födda år 2002 så texterna är ju fortfarande väldigt "oskyldiga", det är inte direkt min musiksmak men oj oj oj vad dem dansar bra. Det finns allt för många artister idag som bara har en bra sångröst, men i mitt hjärta och i mina ögon är ett framträdande med sång, dans och involvering med publiken nyckeln till framgång på lång sikt.

Denna låten var nog den enda jag hade kunnat på självmant för låtens uppbyggnad är riktigt catchy och texten är så söt. Språket är superenkelt att förstå som svensk och deras dans vid 2:30 är supercool, har alltid viljat lära mig det steget. Ser fram emot att se mer av dem när de blir lite äldre!✌

Gillar

Kommentarer