MELLOFEST, FAST ÄNDÅ INTE

I lördags var det dags för final i Melodifestivalen som hölls på Friends Arena. 12 bidrag tävlade om den ikoniska sångfågeln och att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm. Frans tog hem segern med sin låt “If i were sorry”, men det jag tycker är ännu viktigare är vem som tog hem klädkampen.😏

Ace Wilder “Don’t worry”
Jag kan inte riktigt avgöra om hennes outfit nu är bättre än förra årets men något som inte har förändrats är hennes kärlek till högmidjade byxor, och dessa är läskigt lika de förra.

Aces outfit i år är både festlig och diskret, fokuset hamnar liksom på henne men inte för mycket för det kan riskera att man glömmer bort självaste koreografin.

Nu kommer ni säkert tycka att jag kryddar enormt men borde det inte finnas en lag mot att blanda silver och guld? Mina ögon svider Ace, men jag kan se förbi det tack vare att du har släckta lampor och ett coolt framträdande, men skärpning nästa gång!

Robin Bengtsson “Constellation Prize”
Hans ögon är tillräckliga för att vinna, punkt.
Nej skämt o sido, Robin är så fruktansvärt attraktiv i detta framträdandet. Killar i vit skjorta och svarta byxor är en svårslagen kombination som går hem hos många. En svensk David Beckham skulle jag vilja kalla honom.


Samir & Viktor “Bada Nakna”
Detta stycket lär bli kort med tanke på hur lite kläder de har, i alla fall mot slutet.
TV-profilen Samir klär sig bekvämt med en lång T-shirt täckt av en vit bomberjacka som är en av årets absoluta trender. Till det kör han på svarta byxor och kortar av dem med vita skor, simpelt och snyggt om ni frågar mig.

Modebloggaren Viktor Frisk är den stilmedvetna i duon. Han kör på en svart tröja med en svart kavaj.Han matchar med mörkare byxor, även han kortar av byxorna med vita skor. Jag tycker om stilen väldigt mycket och tycker att killarna kompletterar varandra riktigt bra. Jag menar, är det inte lagarbete som är det viktigaste? Vi alla avskyr ju den spelaren på plan som vägrar passa bollen.

Men sedan händer det något, killarna går från svärmorsdrömmar till “hokus pokus nakenhet i fokus” vilket ger blandade reaktioner i publiken. Jag förstår ju att de tänker bada nakna på Sergels torg, men inte behöver man tagga till redan, eller? Onödigt drag, bättre kan de.

David Lindgren “We are your tomorrow”
Varken låten eller hans klädstil gick hem hos mig. Han känns lite för gammal för den outfiten. Men å andra sidan, hellre den stilen än något för vuxet. Hur man än vrider och vänder på det gick inte bidraget alls hem hos mig, tyvärr.

Oscar Zia “Human”
En sådan kraftfull låt (rent textmässigt) behöver en allvarlig outfit vilket Oscar verkar ha greppat. En färgglad tröja mitt i det hela hade nog inte passat rent scenografmässigt utan mer låtmässigt.

Men Oscar lilla, din outfit ser ju nästan exakt ut som en kombo av Anton Ewalds outfits i Mello åren 2013 och 2014. Men svart är helt rätt, så du klarar dig denna gången!

Wiktoria “Save me”
Kan vi börja med att bara uppskatta hennes röst? Tack.
Om strömmen för strålkastarna plötsligt skulle gå ur funktion hade hennes vita jumpsuit varit supertråkig att se på, tur att hon bytte ut den nude-färgade klädseln till en vit. Konsekvent och bra!

Eftersom hon vågat nog uppträder helt själv måste hon ju kompensera med en riktigt bra scenografi vilket hon gör med strålkastaren på hennes outfit som ger henne mer än tio klädbyten, imponerande. Jag uppskattar att hon kör på lockigt hår, platt hade blivit trist och inte passande för hennes attityd och kraftfulla röst.

Men att ha en strålkastare som i princip är avgörande för uppfattningen kring hennes scenografi är väldigt riskabelt. Hon måste alltså stå helt rätt hela tiden och får inte missa med ens en centimeter för då faller hela grejen.


Lisa Ajax “My heart wants me dead”
Nej men gud vad lame, snälla, sockersöta Lisa, du ska uppträda på Melodifestivalen och sedan gå på efterfesten. Det finns tillräckligt med tid för att byta om mellan. Du behöver inte köra på en rent ut sagt fest-klänning i ditt uppträdande, jag hade hellre sett en Molly Sandén inspirerad outfit med lite släp för mer känsla. Du är bland de yngsta deltagarna och många ser dig som för ung, förstärk inte deras argumentlista!

SaRaha “Kizunguzungu”

Oj vad denna låten kommer att spelas på varenda zumbapass på alla gymmen. SaRha har en cool stil som påminner en del om “Balmainstuket” vilket är en riktig komplimang. Till en låt så glad som denna krävs en speglande outfit, det förstod hon i alla fall. Asymmetriska snitt, cut-outs och synliga axlar är ju bland de hetaste modetrenderna i år. Smart drag SaRaha!

Det första som slog mig medan jag tittade på hennes bidrag var att hon försökte dölja en dålig outfit med en glad låt som gör att man lätt förlåter hennes val av outfit men jag fick snabbt en annan syn på saken.

Boris René “Put your love on me”
Vinrött är helt rätt för Boris, hatten är ursnygg såväl som Boris själv. Men så hände något i finalen, han bytte till en vit kostym. Nu blir jag sur, det vinröda passade så bra på honom. Jag har faktiskt inte mer att tillägga än att färgskiftet var ett misstag.

Frans “If I were sorry”
Grattis grattis grattis Frans! En simpel outfit är precis vad en låt som denna behöver. Att stå i blå&gula kläder med ett svettband och en fotboll i handen är passé , bra tänkt!

Frans var den yngsta deltagaren i finalen vilket är på gott och ont. Jag personligen tycker att det är ett smart drag att köra på backslick för en mognare look medan han kör på en causal “född-1999” stil, hade han varit klädd i exempelvis kavaj hade nog främst Boris René hyst agg samt att Frans hade framstått som en amatör; att han tror att han är äldre än vad han egentligen är. Något jag lever efter, min heliga bibel, är att man inte klär sig i mer än tre färger, detta följer du bra Frans! Sedan kan man ju inte annat än att le och bli knäsvag när han ler, kanske hans magiska trick för att försöka få oss att blunda för de anklagelser för plagiat som han fått på sistone. Jag antar att han lärde sig av mums-Måns eftersom det var samma saga där.

Molly Sandén “Youniverse”
“Hon är för lik Looren” “Hennes outfit är ju verkligen inspirerad av Loreen”. Snälla någon släpp det och lyssna istället på hennes fantastiska röst. Låten gick dock inte hem hos mig för det känns som om man väntar på en not som aldrig kommer. Men hon ska ha mycket cred för att hon äntligen har börjat röra på sig lite mer jämfört med tidigare.

Tillbaka till hennes outfit. Molly har en väldigt snygg outfit bortsett från sidenkjolen som hänger runt hennes midja. Det hade varit mycket snyggare med något mer fast, men då hade inte effekten blivit densamma när den ikoniska Carola-fläkten träder in på slutet. Till finalen tog hon bort sin sidenkjol och bytte ut hela underdelen till ett par vita byxor, mycket snyggare!

Panetoz “Håll om mig hårt”
Liksom Frans har grabbarna fattat trefärgers regeln vilket får mig att skina upp redan när de svävar ner i framträdandets start. Jag vet inte vad som är bäst egentligen, det finklädda eller det simpla för denna låten. Därför tycker jag att killarna gör en kanon-bra mix med kostym som en snygg yta medan de inre kläderna är enklare och mer casual, likaså med skorna som jag bara måste införskaffa, riktigt coola!

Slutmässigt, vinnaren av Mode-Melodifestivalen 2016 är Wiktoria! Trots att hennes teknik är supersvår och riskabel är det ett vinnande koncept! Hennes hår är felfritt och stilen helrätt! Hennes sätt att tänka är nytt och likaså är hon som artist för oss Svenskar, så hon imponerar stort! Ibland måste man gå emot matematiken och konstatera att det positiva övervinner det negativa. Tyvärr Frans, här tog du inte hem det.

Gillar

Kommentarer