MELODIFESTIVALEN PT 1

För att fylla ut (LÄS: fylla ut) min blogg tänkte jag analysera och dela med mig om vad jag tyckte om Melodifestivalens finalister 2015. 

1. Samir & Viktor – "Groupie"

Detta är bland annat vad Melodifestivalen handlar om i mina ögon. Att sjunga om ett hett "ämne", ha professionella dansare, digitala hjälpmedel och en catchy låt det som utifrån min definition är Melodifestivalen. "Men Samir är en oseriös PH deltagare!!11!1!1" är ett argument de flesta överanvänder. Självfallet förstår jag det argumentet, men jag kan inte sida med det. Med åtanke om att Samir är en tidigare deltagare av Paradise Hotel skulle jag anse att han har presterat och levererat på maxnivå genom att ta vara på den korta tiden i rampljuset​ man har som B-kändis. Med andra ord är det väl bara bra att han medverkar i program istället för att gömma sig i någon slags skamvrå p.g.a. ett program?  Paradise Hotel är mer än bara en dokusåpa med avsaknad av skådespeleri och manus. Och Viktor har jag inte så mycket att skriva om, hans blogg läser jag då & då och han verkar riktigt skön. 

Hursomhelst, låten är catchy och skön, i Finalen tycker jag faktiskt att dem sjunger den väldigt bra. Något jag också gillar med dem är hur dem tar vara på exakt varje minut, till maxnivå. Kuberna med bildspel, dansen, groupie bilderna (den på scen samt dem med publiken) , energin och viljekraften, sådana detaljer är väldigt betydelsefulla.

2. JTR – "Building It Up"
JTR är ju mer kända i Australien än här i Sverige tack vare deras medverkan i The X factor Austrailia. De första 20 sekunderna av låten ger mig lite boygroup känsla då dem påminner om Emblem3, dem förtjänar verkligen cred för deras röster och samarbete såväl som framträdande, men nykomlingar har det lite tuffare än igenkända.

3. Dinah Nah – "Make Me (La La La)"
Åh vad jag gillar denna låten. La till den direkt på min "Workout" lista på Spotify och kan redan nu förutspå hur många gym och gympass som kommer spela denna låt. Personligen är jag väldigt noggran med färgkombinationer då jag föredrar max 3 färger på min outfit. I takt med det sken jag upp som en sol när jag såg hur stilren både Dinah (Malin Dinah Sundström) och hennes dansare var under hennes fartfyllda framträdande. Måste även påpeka att det inte syns alls att hon är 34 år, trodde hon var betydligt mycket yngre. Hursomhelst, det såkallade "beat droppet" lyfter verkligen hela låten, älskar att hon introducerar Melodifestivalen till en liknande "house" stil (LÄS: Liknande). Hennes helvita kläder och guldsmycken passar perfekt ihop med hennes rosa hår, det blir liksom inte för mycket och inte för lite färger på scen, en helt perfekt smältning som inte irriterar ögonen eller förvirrar åskådaren. (Man vill ju kunna se numret längst ner på TV rutan så man kan ringa och rösta också haha
😉)

Gillar

Kommentarer