MIN PARADRÄTT

Hola mi gente, det är inte alls ofta jag lägger ut recept eller dylikt här på bloggisen men ni verkade älska mitt senaste recept på min Sorbet Smoothie (LÄNK) så varför inte göra ännu ett litet recept, vem vet, detta kanske blir min nya paradrätt?😉

Kyckling pasta pesto med sås av soltorkade tomater
(2 portioner)

Steg 1. Kycklingen

Det jag brukar göra är att dela båda kycklingfilérna i småbitar, dels för hur snyggt det blir men även för att det blir lättare att se när kycklingen är klar haha!
Lägg kyllingarna i en stekpanna med lite smör i (basic 101 som man måste veta när man steker mat, undantagen är fettrika matprodukter såsom exempelvis bacon) och krydda den med valfri peppar & salt-krydda!

Steg 2. Såsen till pastan

2 matskedar svartpeppar / 3 dl Crémé Fraiche / 1 matsked Olivolja / 10 st soltorkade tomater

HUR: Blanda detta i en skål och mixa det därefter tills tomaterna är helt mosade, personligen tycker jag inte om soltorkade tomater i en fast form utan endast i en flytande så därför är jag noga med att mixa länge!

NÄR: Gör detta precis när du lagt kycklingbitarna i stekpannan samt kryddat dem!

Steg 3. Koka pastan

Pastan på bilden är tunn och ohört god, en av mina favoriter. Något som således är en god pastatyp till denna rätt är penne-pasta, milda Matilda så gott det är. Hursomhelst, det ni ska göra så fort pastan es finito är att blanda den tillsammans med såsen!

Steg 4. Servera & njut!

Vill ni så kan man tillsätta pesto som extra sås men det behövs oftast inte. Annars skriver jag inget annat än: Servera och njut!💃

Gillar

Kommentarer