MINA PLANER EFTER STUDENTEN

Sedan jag gick i mellanstadiet har jag haft många drömmar: Jobba med djur, äga min egna tidning, bli frisör, präst eller flygvärdinna (??) . Men en som verkligen suttit fast är längtan efter New York. Jag fick en resa till New York av mina föräldrar och åkte iväg i maj månad med min fina mormor, detta var cirka 3 år sedan. Jag hade givetvis skyhöga förväntningar på staden efter Sex&The City, Gossip Girl och i princip alla de kända filmer som utspelat sig där. Men hur höga förväntningar jag än hade toppade New York dem gång på gång. Jag fick det bekräftat- det är här jag ska bo. Jag förstod varför jag inte kände mig hemma i Helsingborg.

Helsingborg är fint, tolka mig inte fel nu. Men det är så ytligt och så status-reglerat att jag blir tokig på vad det gör med folket, även många av mina vänner.

2018 smäller det, då sitter jag på flyget påväg till New York i MIN lägenhet. Antingen hyr jag ett place under den tiden jag tänkte stanna eller så skaffar jag en rumskamrat där. Vad ska jag göra där då? Om ni frågade mig i mellanstadiet hade jag fryst till is och bara stirrat på er utan ett rimligt svar. Men med åren kom idéerna efter hand. Främst vill jag seriöst njuta av staden och att vara fri om ni förstår mig korrekt? Men när det börjar klia i fingrarna efter sysselsättning och jag behöver lite extra cash är planen således att söka deltidsjobb och i samma veva gå en fotokurs.

Jag är inte sugen på att plugga vidare direkt utan ser gärna att jag upptäcker världen på fri hand först, innan jag slå mig ner för universitetet. Att åka själv är dessutom inga problem. Ser fram emot att verkligen kunna utveckla mina kreativa förmågor i en stad som faktiskt inspirerar mig. Casey Neistat är ju en magisk förebild inom vad jag vill göra där, bland annat.

Tills jag lämnar Helsingborg kommer mitt liv som skol-fri innebära jobbelijobb till New York, då börjar den allvarligaste delen på förberedelserna eftersom jag inte länge är bunden till skolan. När jag ändå är igång och skriver om skolan måste jag passa på att berätta om hur galet det är att jag snart tar studenten. Gymnasietiden har gått så kolossalt snabbt. Men nu vet ni i alla fall vad Irmisens planer efter studenten är och jag kan ju lugnt säga att detta inte blir det sista inlägget som berör det ämnet- från och med den 10 Juni kommer jag ha en separat kategori för min resa till New York och livet där. Nu ska jag kila till jobbet, kram på er!❤

Gillar

Kommentarer

paulajacobsson
paulajacobsson,
Åh härligt, får man låna en madrass på golvet? För i såfall så kommer jag under ett break mellan kurser, var så säker!
nouw.com/paulajacobsson
irmastenson
irmastenson,
Mer än gärna! Ser fram emot det! Kramis ♡
nouw.com/irmastenson