När flyttar jag till New York?


Såååå många frågor som trillar in med jämna mellanrum som rör sig som samma sak- New York. Så tänkte ta tillfället i akt att besvara era frågor i ett och samma inlägg om just mina planer för New York.

Minns ni det jobberbjudandet i New York jag erbjöds för länge sedan när jag gick gymnasiet? Jag tackade ju nej för jag valde utbildningen först då jag snart var klar med gymnasiet, knappt ett halvår återstod. Jag råder er att i 99,99% av fallen alltid gå klart gymnasiet. Särskilt i mitt fall.
(Ni kan läsa mer om jobberbjudandet här)

I vilket fall som helst. Är det något ni vet lika väl som mitt förnamn och kärlek till sushi- känner ni också till att New York är min plats på jorden. Det är min drömstad. Sedan barnsben har jag älskat och beundrat den fartfyllda, kolossala och magiska staden. Det är här jag ska bo. Det är här jag hör hemma.Inledningsvis kom kärleken i vägen men då det tog slut lagom tills jag började sista gymnasieåret spelade det ingen roll längre, det var bara bra. Men väl efter studenten kom nästa kärlek och det är nog min största ångest- att jag vek mig och blev kvar i Helsingborg. Aldrig någonsin kommer jag göra det misstaget igen. Aldrig. Jag är dock tacksam för de åren här hemma, för jag har lärt mig så mirakulöst mycket både karriärmässigt och rent personligt. Herregud vad jag kan rada upp grunder till varför det möjligtvis var för det bästa att jag inte åkt än. Allting har minst två sidor!

Drömlivet i New York har förändrats med solvarven, först skulle jag dit och leva lajf, därnäst ville jag finna kärleken (finns en kille där som typ var ett av skälen till varför jag ville komma tillbaks till staden) och i skrivande stund är planen förnyad igen- jag vill satsa på karriären. New York har alltid varit förklaringen på av vilken anledning jag inte vill vara gift och ha barn- för jag vill ha en karriär där jag är oberoende av mitt privatliv.

____________________________


Jag kommer aldrig släppa drömmen om New York. Det vet ni. Men i nuläget har jag en fast tjänst på ett företag som tror på mig och satsar på mig. Det värderar jag så högt. Jag måste också flytta hemifrån igen och för att betala lägenheten plus allt annat måste jag ha en inkomst. Visst, valmöjligheten att hyra ut lägenheten och flytta till NYC finns ju. Men om jag kan via min nuvarande arbetsplats arbeta mig uppåt och verkligen bygga en karriär för mig själv- varför lämna? Jo, ut och resa samt upptäcka världen- absolut! Men jag har måttligt med sans just nu för att inte låta de drömmarna försvinna. Följande år har jag planerad semester och tro mig när jag säger att varenda en av mina veckor kommer slås på stort i New York. Det är en kompromiss jag är villig att göra, för jag är kär i mitt jobb och jag är kär i New York.

Så, summa summarum kan man lugnt slå fast att nej- jag har inte släppt drömmen om New York. Det kommer jag inte göra. I situationen just nu är jag bara strategisk, det finns alltid en plan!

XOXO

Gillar

Kommentarer