Spanar efter inredning


Hej gänget! Tänkte publicera detta imorgon bitti men kunde minsann inte hejda mig ikväll. Det började bara vattnas i munnen min när jag skrollade efter inredningsdetaljer att utveckla vår lägga med. Lite Sam Smith musik på toppen av det hela och "lägga sig tidigt ikväll" kan strykas direkt. Så jag tänkte publicera det redan nu och dela med mig av lite tankar kring varje pryl, sounds good?

Så fort jag är klar ska jag stretcha en sista gång för dagen (krossade konditionen imorse) och imorgon bitti väntar ett nyttigt tränignspass á la rygg & mage. Imorgon får vi finbesök från systern och sedan ska även svärföräldrarna sova här! Full rulle, precis how I like it!Doftpinnar ( 1 ) kan jag inte få nog av alltså, det får bara inte lukta för starkt. Men vi har just nu en riktigt fräsch ståendes i hallen i present från Johanna. Det gör verkligen susens med ett väldoftande hem, speciellt i hall och badrum!

Brödrost från SMEG ( 2 ) är en karamell jag sugit på ett tag, den är så satans snygg men är lite ängslig för att det bara är en trendsak. SMEG har funnits länge men just den brödrosten som rostar bröd åt vår halva befolkning känns lite sisådär att också ha ståendes i sitt kök. Lite befängt att låta sig påverkas av trender men för mig finns det några undantag som denna brödrost. Nej, det får bli en riktig funderare på det där.

Vasen från Elsie ( 3 ) är också något som poppar upp i alla inredningstidningar, men jag klagar inte- den är riktigt läcker. Jag är i själva verket väldigt skeptisk mot "söta" inredningsdetaljer, vill gärna ha det så sterilt och enformigt som möjligt. Men den kan nog fungera på ett avlastningsbord, där jag inte ser den tillräckligt mycket för att ändra åsikt ;-)

Soffbordet ( 4 ) om något är en sak som jag länge länge länge har viljat ha. Beklagligtvis har vi redan ett soffbord nu, men det är lite väl litet har vi märkt nu i efterhand. Dock är vårt nuvarande gjort av äkta marmor så vi vill inte direkt göra oss av med det så hastigt. Spegelbordet är mindre men tanken var att kombinera med ett annat, så har man böcker på spegelbordet istället. Men behöver hitta något kombinerande och vårt nuvarande fungerar inte riktigt. Fabian kom dock med en lösning värd att prova- att vi skulle ha marmorbordet i köket som avlastningsbord, vågar inte visa med bild innan jag ens provat själv haha, men det kan kanske gå om inte bordet för första gången skulle vara för stort...

I vår nästa lägenhet vill jag i allra högsta grad ha ett riktigt snyggt matbord ( 5 ) som är riktigt stort och rymmer hela sällskap. Allt ska få plats- grytor, drickan, ljus, blommor, fat och grejer. ÅH. Jag är svag för sten och betong. Till bordet vill jag satsa allt på ergonomiska och snygga matstolar ( 6 ) i matchande färg (d.v.s. inte som på bilden, jag föredrar grått eller svart. Kanske mörkt marinblått om benen är silvrigt gråa) som man kan sitta i länge. Helst armstöd också, det är såå underskattat.

Gardiner ( 7 ) är nästa planerade inköp! Jag har ju tjatat lite på sambon min och efter tillräckligt med kacklande fick jag genom förslaget. Huruvida det blir vanliga gardiner eller takgardiner vet jag inte riktigt för att var ärlig, lämnade över allt till experten Fabian så fort jag fick ett ja. Tror inte det är så lönsamt att lägga så mycket pengar på takgardiner (måttanpassat) om vi ändå ska flytta till en bostadsrätt om något år. Man får ändå tänka lite långsiktigt.

Snygga coffetable böcker ( 8 / 9 / 10 ) har väl alltid varit trendigt? Eller så är jag helt fel på det. Vi har börjat samla lite på välkända "My residence" som står på soffbordet tillsammans med ett gäng tulpaner bredvid. Det lyfter upp en hel yta. Likadant har vi gjort på vår TV bänk med andra stilguideböcker och resultatet är så fint. Ska knäppa en bild så fort solljuset vill samarbeta lite med mig. Vill å andra sidan få in lite lyxigare böcker som mina exempel ovanstående. Åh, må vår bostadsrätt komma nu så man verkligen kan inreda i minsta lilla detalj :')

Gillar

Kommentarer