TVÅ VECKOR ISTÄLLET FÖR SEX MÅNADER


Det var inte såhär det skulle sluta, verkligen inte. Tanken var ju att jag skulle vara borta i sex månader som au pair i England. Inte åka hem redan efter två veckor? Jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig själv, kände mig så hopplös som redan åker hem från vad som skulle bli ett äventyr för livet.

Den första veckan med familjen gick bra, barnen var lite jobbiga men man får ta det med en nypa salt- de är ändå små barn som vill spela coola. Jag trivdes ändå bra och hade en god relation till familjen. Området jag bodde i var litet, för er Helsingborgare kan ni föreställa er en sammanslagning av Hittarp och Laröd. Jag tyckte ändå det var mysigt och att området hade sin charm. Att ta barnen till skolan, göra middag och hjälpa dem med läxorna var givande.

I vilket fall som helst. In på vecka två blev jag sjuk, riktigt riktigt sjuk. De som känner mig väl vet att jag nästan aldrig blir sjuk, men väl jag blir sjuk blir det rätt allvarligt. Så jag kunde inte ta hand om barnen. Detta tyckte föräldrarna var jobbigt och därför kunde jag inte stanna utan blev tvungen att åka hem. Jag var dock på tok för sjuk för att resa så fick stanna där tills jag kunde åka därifrån.

Så jag tog mitt pick och pack på söndagen och fick genomgå en resa som hade varit mycket värre om jag inte stötte på Connor mitt i London. Han sket i sina planer för dagen och fokuserade istället på att hjälpa mig hela vägen till tåget (hade otroligt många tågbyten) som skulle ta mig till Amsterdam där mamma väntade. Utan någon röst, med fyrtio graders feber och en grov hosta (plus all min jäkla packning...) hade jag nog inte klarat mig. Evigt tacksam för Connor.

Så vad händer nu? Efter några dagars vilande hos mamma flög jag till Helsingborg igen. Att stanna och söka nytt boende i England fanns inte på världskartan med tanke på hur sjuk jag blev. Istället blir fokuset nu att jobba och se fram emot att åka iväg efter sommaren. Jag har definitivt förändrats på dessa två veckorna och vill bara ut igen i världen. En riktig otur att detta hände, men shit happens- just wipe it away, flush and move on. Det är bara att ta nya tag.

Gillar

Kommentarer