"Vart är Irma?"

Mina kära läsare. Det är ytterst viktigt att ni läser detta, och att ni läser allt från början till slut. I söndags gjorde jag en så otroligt dum grej. En grej jag tyvärr har lite vana för. Att inte svara i telefonen när någon ringer. Typiskt nog är det alltid när mina föräldrar ringer som jag inte svarar. Kalla det slumpen eller vad ni vill, men på något vänster är det så.

I vilket fall som helst. De försökte få tag på mig igår och jag svarade inte. Jag var upptagen, mer än så behöver jag inte skriva här. Mina föräldrar vet i skrivande stund vad jag gjorde vilket är huvudsaken. Ett bra tag senare tittar jag på mobilen- flera missade samtal, sms, snapchats, meddelanden på messenger och allt möjligt. Flertalet människor från min krets försökte att nå mig. Jag blev som ett enda stort frågetecken när jag kollade på alla notiserna och såg sedan att de viktigaste människorna försökt nå mig- min familj.

Jag ringde upp dem och dem var inte ens arga, utan det var rädsla, panik och oro som strömmade från den ena luren till min. Jag blev helt kall i kroppen när jag hörde min oroliga familj på andra änden av telefonen, alla befann sig utomlands och fick inte tag på mig över något så simpelt som ett samtal.

Att svara i telefonen är A och O. Det är jag dålig på. Men jäklar vilket förnyat synsätt jag fick på saken nu. Visst, jag har förstått paniken i att inte få tag på den man söker. Men nu när polisen nästan var inblandad lyftes allt till en helt annan nivå. Jag föreställde mig min familjs panik i att befinna sig långt ifrån deras Irma och att vara hjälplösa. Dem ringde runt till mina vänner och även till min granne som gick hem till mig och ringde på en dörr som inte öppnades för att ingen var hemma. Att föreställa sig min familjs panik gjorde så ont i mig. Som om någon stack en kniv i mitt hjärta. Aldrig någonsin skulle jag önska en sådan stress på dem. Tänk att någon måste rapportera till dem hur sökandet efter mig går?

Det var så många resonemang som kunde dras: håller någon henne inlåst i lägenheten och därför öppnar hon inte? Irma går aldrig en meter utan sin mobil så varför skulle hon inte vara hemma när det står på hennes gps att hon är hemma? Hennes mobil är inte död och hon går inte någonstans med mindre än 20% batteri eller sin batteribank, varför svarar hon inte när mobilen är påslagen? Kan det vara så att där Irmas mobil är, är inte Irma? Kan det vara så att det är någon med henne som tvingar henne avböja samtalen hon får och ignorera meddelandena? Listan på potentiella scenarior som jag hade kunnat vara med om fortsätter och allvarlighetsgraden blir bara större och större. Ni kan ju själva tänka er.

Jag har en klump i halsen när jag skriver detta. Så hårt tog det på mig. Å andra sidan, i efterhand, blev jag så otroligt tacksam och varm i kroppen av faktumet: om något faktiskt skulle hända mig hade någon brytt sig tillräckligt för att agera. Även om jag vet att folk hade brytt sig osv betyder det inte att alla hade lagt en värdering i att jag inte svarar i telefonen för att sedan agera. Herregud vad min mamma kämpade och wow vad hon känner mig och mina vardagsrutiner. Mer än vad jag trodde faktiskt. Jag blev tårögd bara av att veta att hon kan placera mig i olika situationer och därifrån resonera och dra slutsatser. Riktig mammainstinkt. Känner typ att med henne sökandes efter mig hade min huvudsakliga uppgift bara behövt vara att hålla mig vid liv sedan hade hon löst resten, om ni fattar liknelsen?

Efter att jag hade pratat med mina föräldrar och mina vänner gick jag ner till min granne där jag satt i ett bra tag. Grät, pratade, drack vatten, fick skratta lite igen och komma på andra tankar. Jag var så uppskakad från den situation jag försatt människorna jag älskar i. Läxan är till 110% lärd- jag måste bli bättre på att svara i telefon och höra av mig angående vart jag befinner mig och med vem jag är. Speciellt i ett samhälle som vi har idag Hör alltid av er till era föräldrar om vart ni är, med vem och använd appen "Hitta mina vänner", den är så underlättande. Tusen tack för att ni tog er tid att läsa detta och hoppas att det gav er något!

Gillar

Kommentarer

Jossan
,
Hur lång är du? Du ser liksom både lång och kort ut 😲 Hoppas inte att du tar illa upp!
irmastenson
irmastenson,
Haha ingen fara! Jag är 1.58! Kramis 🌸
nouw.com/irmastenson
Melanc
Melanc,
Fin blogg, kolla gärna in vår också 😊
nouw.com/melanc
irmastenson
irmastenson,
Tack! Absolut! Kramis 🌸
nouw.com/irmastenson