Victoria's Secret Fashion Show är inställt!


Kom nyss hem från en lång prommenix med Z. Lyssnade genom Post Malones nya album och reflekterade över den klockrena albumtiteln "Hollywood's Bleeding" som verkligen ligger helt rätt i tiden. På tal om rätt i tiden tänkte jag också prata med er om rubriken.

Underklädesjätten Victoria's Secret kommer inte ha sin årliga tv-sända show och det har spridit sig som en löpeld. Jag möttes nyligen av nyheten och blev inte direkt överraskad då företaget har tappat mer än hälften av sin försäljning. Handen på hjärtat, jag är glad för att showen är inställd, varför? Scrolla ner så ska jag förklara!

OBS: Vill i förväg varna läsare som är känsliga för ämnen som berör anorexi, kroppshets, ätstörningar, ångest och/eller bulimi. Vill ni skippa detta inlägget kan ni klicka in här imorgon förmiddag istället.


Älskar min kropp och tackar den varje dag för allt den gör för mig <3


Ärligt talat så har jag inte kollat på själva programmet sedan Justin Bieber var med och jag var craycray kär i honom hehe. Men då var jag också rätt ung och världen hade inte kommit så långt i rörelsen för att alla kroppar är lika vackra. Kroppsidealet var fortfarande väldigt skevt. Jag har inget emot modellernas kroppar- de är hur fina som helst! Så ha det i åtanke att jag inte vill slänga ut massa bodyshames. Men vad jag blir besviken på är hur de ska vara förebilder genom att måla upp en så skev bild av verkligheten. För mig är det dubbelmoralens dubbelmoral.

Sedan försvarar jag inte "underviktiga/överviktiga" personer heller som många direkt antar så fort man vänder sig emot VS. För någonstans känner jag att så fort du blir ohälsosamt smal eller stor och det blir en fråga om hälsofara- då är det inte bra oavsett vilken kroppstyp du har. Men att inte äta och knappt dricka något innan showen plus pressa sin kropp fysiskt på en allvarlig nivå är inte sunt. Och hur modellerna blir öööverglada på efterfesten när dem äntligen kan äta pizza är tragiskt. Denna bakgrundsfaktan finns överallt på internet och även något företaget/deras ambassadörer själv skyltar med "lite fint".

Tillbaka till rubriken. Kollar någon ens på showen idag lol? Jag kollade ibland i efterhand på YouTube om det var en bra artist som gästade för om jag ska bekänna färg- de gör showen till 60%. Så jag tittade bara på uppträdandet. Men det tar emot, för bidrar jag med visningar lär utbud/efterfrågan inte minska. Därför tittar jag inte längre. Företaget har genom historien ställt sig emot HBTQ, djurvänlighet och "curve / plus size" Usch vad vidrigt att ge pengar åt sådana företag. Jag är vän med homosexuella/transsexuella personer, kurviga som icke-kurviga, och jag hade aldrig någonsin kunnat leva med mig själv om jag stöttade företag som var emot något så enkelt som att få vara den man är. Det ger mig rysningar att ens bidra till något så fruktansvärt.

Så att företagets försäljningssiffror minskat ser jag bara som positivt och likaså gäller showen. För det är något människor tillsammans gjort för att skapa skillnad och stå upp för vad som är rätt och fel. WOW! Istället kan man lyfta upp företag som genuint visar upp alla världens olika människor (förutsatt att PR inte är största orsaken i alla fall..).

Däremot, om VS genuint hade gjort en förändring med alla deras brister, då hade jag kanske räknat ner dagarna till showen och kanske även handlat därifrån. Men innan dess, nope!

Så, med risk för att skriva för många ord rundar jag av mig genom att skåla för att den skeva synen är på väg mot sin undergång och deras skapare likaså. Kommer aldrig någonsin förstå hur människor vill samarbeta med eller handla av sådana företag.

Låt aldrig din självbild förstöras på grund av en skev marknadsföring- du har all rätt att älska din kropp och den du är. All rätt ♥.

Källhänvisning: En av modellerna har bekräftat nyheten men företaget har ännu inte kommenterat det, källa.

Gillar

Kommentarer