5 CITAT ATT LEVA EFTER

"Don’t do anything that would embarrass you, the team or your family"
"Gör inget som skämmer ut dig själv, ditt team eller din familj"

Året var 2012 och vi var på en resa i Indien, hela familjen. Under en av kvällarna såg vi på den verklighetsbaserade filmen "Forever Strong" som är en av mina favoriter. I filmen sägs ovanstående citat och det talade verkligen till mig. Alla bilder jag lägger ut har jag inga problem med att visa för vem som helst. Kompis, familjemedlem, släkting, kollega, chef eller annat. Det synsättet tror jag öppnar upp för bilder man faktiskt kan stå för och att man tänker till med vad man lägger ut. Det exemplet gäller även i sociala sammanhang! Sedan behöver man ju inte berätta/visa exakt allt, men ni fattar vad jag menar! ;-)

"If you don’t like seeing pictures of violence towards animals being posted, you need to help stop the violence, not the pictures"
"Om du inte gillar att se bilder på våld gentemot djur måste du stoppa våldet, inte bilderna"

Johnny Depp sa detta en gång i tiden och jag blev verkligen så inspirerad av orden. Detta gäller inte bara djur hörni, utan andra problem som exempelvis den globala uppvärmningen, sexhandeln, barnpornografi, sexism, rasism, slaveri med mer! Ser du något du inte tycker om? Var inte en av dem som blir ledsen i någon sekund och sedan skrollar vidare, jag tycker att det är väldigt egoistiskt och skevt beteende att inte stå upp för vad som är rätt och fel. Tänk igenom vad som hänt under människans tid, mycket har förbättrats genom att folk lyfter på arslet och faktiskt anstränger sig för att göra skillnad. Kan låta som om jag är arg nu men jag är faktiskt irriterad på de människor som inte gör ett skit för samhällsutvecklingen utan bara bryr sig om sitt egna liv och att själv må bra. USCH USCH USCH.

"Don't give up on something you can't go a day without thinking about"
"Ge inte upp på något du inte kan gå en dag utan att tänka på"

Detta är så viktigt hörni. Om ni tänker på något och ni gör det varje dag, ge inte upp på det isåfall. Det går inte en dag utan att jag tänker på djurens rättigheter och New York.

"Fall seven times, stand up eight"
"Trilla sju gånger, res dig åtta"

Livet går upp och ner, eller hur? Jag gillade först inte detta citat av just den anledningen. Att vi kommer må dåligt flera gånger i livet och så är det. Men huvudsaken är att man reser sig upp och satsar på att samma problem inte ska ske igen.

”Det du hatar mest hos andra är det du starkast förnekar hos dig själv”
"what you hate most in others is the shadow within yourself'"

Detta är riktigt sant och det insåg jag när jag träffade en av mina tjejkompisar som hade något jag inte hade och det gjorde mig förbannad. Då kom jag på mig själv med "vafan sysslar du med Irma?" och fixade problemet och nu mår jag tusen gånger bättre. Man måste sluta förneka saker med sig själv. Detta går hand i hand med självmedvetenhet- lär er vilka era styrkor och svagheter är och lär er handskas med dem.

Gillar

Kommentarer

AmandaLandstrom
AmandaLandstrom,
Jätte fina & bra citatet, verkligen tänkvärda!
nouw.com/amandalandstrom
irmastenson
irmastenson,
Eller hur! Kramis kramis! ❤️
nouw.com/irmastenson
Varganess
Varganess,
Fint och tänkvärt! Och älskar bilderna, somriga och mysiga <3
nouw.com/varganess
irmastenson
irmastenson,
Tack snälla! Kramis ❤️
nouw.com/irmastenson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229