Första ensamma påsken


Det går inte att undvika att påsken kommer bli speciell för alla i år, inga större sällskap och ingen skymt av varken mormor, morfar, farmor och farfar. Förra året fick jag uppleva påsk med skilda föräldrar för första gången (well, första gången de skilde sig minns jag knappt) vilket inte var något särskilt. Vi har aldrig varit den där tajta familjen som gör allt ihop osv. Bland annat högtider osv inte är så viktigt för mig. Däremot, brukar vi på mammas sida av släkten ha en tradition att vi åker till huset på Tjörn. Ett hus jag förknippar med påsk mer än äggjakt, godis eller påskris. Det kommer jag verkligen sakna i år. Är det något vi bör lära oss av dessa tider är att uppskatta varje sekund av livet och varandra. Rätt som det är kan allt vara över och det krossar mitt hjärta att vissa inte ens får säga farväl eller ens ha en ordentlig begravning.

Så vad är mina påskplaner? Helt ärligt så skippar jag nog påsk i år, och kanske fler år framöver. Det är ännu en hemsk period för djuren i djurindustrin och jag kan inte undgå att tänka på dem. Så istället ska jag äta med pappa på lördagen- vilket blir det enda "påskiga" jag gör. I dagarna ska jag träffa tvillingarna, ha en hemmakväll full av Harry Potter med Victoria och även hurra för Emilia på lördag! På söndagen prickas en löprunda med Mile av, och på kvällen blir det kärt återseende med en gammal granne ;-) Inte ofta jag är ledig från jobbet så nu när kontoret kallar först på tisdag igen skall jag verkligen nyttja mina dagar.

DÄREMOT! Något som definitivt kommer prickas av i veckan är sista avsnittet av Modern Family, inte bara för säsongen utan TOTALT. Förstår ni?! Avsnittet sänds ikväll i USA så räknar med att bänka mig imorgon bitti framför vad som kan komma att bli veckans sämsta. Haha vem försöker jag lura? Det kommer absolut vara veckans sämsta :-(

Så, till skrivande stund. Ligger i soffan och tänkte ta ut Z på en runda innan vi ska bänka oss framför någon go film. Såg på Broadway-klassikern Funny Girl igår så kanske fortsätter i det spåret. Men film och en, två skålar popcorn också! MUMS!

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Förstår dig fullt ut med påsken, är halvdansk så firar ju påsk med pappa sida varje år och de suger att de inte blir något av de i år! Vart är den översta bilden tagen, super fin
nouw.com/seagullcrying
irmastenson
irmastenson,
Åh nej så tråkigt... hoppas du fick en bra påsk ändå trots omständigheterna! Åh den bilden är tagen på magiska Tjörn- verkligen ett toppenställe! Kramis!
nouw.com/irmastenson