Orangeriet levererade stort!

Fredag 17:44 och jag sitter i bilen på väg till Peter. En gammal go Gessle låt dunkar i högtalarna och en kvart senare befinner vi oss på jobbet- denna gången iklädda i annat än kostym, stickade tröjor och slim fit skjortor. Jag bar en självklar svart jumpsuit kvällen i ära. Självklart knäppte jag ingen bild på den, men det står på min to-do list!


En bilfärd senare och vi hamnar på Orangeriet i Arlöv (Ängelholm:ish) i en samlad trupp på tjugo förväntansfulla kollegor. Två, kanske tre, champagneglas senare följt av en prisutdelning (yours truly hade ordnat mycket fina priser!) var det äntligen dags- matlagningen skulle börja!


Två rivaler till lag skulle tävla i matlagning- och wow vilken kamp det blev. En kort tid för chittchatt hade vi på oss för att planera förrätter, huvudrätter och efterrätter. Ära, prestige och heder stod på spel och blod svett och tårar offrades. Blev det gott? ..... vi får väl se!


Här står mitt lag även känt som vinnarlaget, kanske inte det charmigaste fotoljuset men charmigt lag hade vi allt! Är så glad för dessa goa kollegor- ingen arbetsfamilj kommer ersätta Tropikänslan (haha inget illa menat mot något företag jag någonsin arbetat på) men gänget här är inte så dumt och hela gänget på företaget är verkligen inte så dumt! "Lilla familjen" <3


Se där ja- första huvudrätten på plats! De skulle inte bedöma min vego/veganska rätt så jag körde på en gammal klassiker som alltid går hem hos mig- paprika fylld med massa godsaker: svamp, grönsaker och groddar! Toppat med persilja och lime. Det satt som en smäck i magen och lagom till huvudrätten som vi gjorde var jag supermätt... men vi gjorde en vegosoppa bredvid huvudrätten som vi tyvärr förlorade mot rivalernas på tok för goda mästerverk. Deras smakrika soppa var så god att kockarna som ägde stället serverade den dagen efter till gästerna! Merit!


Mellan rätterna höll vi oss igång i baren och vid bordet- det var en go fredagskänsla på hela gänget mellan tal, sång och skratt. Sist ut var efterrätten som slank ner snabbt, magen mådde väl inte helt hundra efteråt... men fick nog en rätt god natts sömn ändå ;-)

Å andra sidan, trampade jag snett med foten och i skrivande stund sitter jag med en stukad tå/fot... svullnaden är absolut där men jag tänker attraktionslagen och det blir bättre :') Ikväll står jag för matlagningen när pappsen kommer över. Tänkte laga en svamprisotto. Får se om Zippo har gått över helt till min sida nu eller om han fortfarande drar sig till far min... hoppas kan man!
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229