Så är sambolivet, del 2!


"Hur kommer man överens om inredningen?"Missade ni första delen? Den som handlar om hur man vet att det är dags att flytta ihop? Läs den här !Så, en varm dag i juli månad var det klappat och klart- vi ska bli sambos. Om bara några veckor och efter bara några månader i ett förhållande. Shit. Panik. Vafan. Hur ska vi komma överens?! Tänk om han vill ha väggar målade i senapsgul eller sin förbaskade dator redo för lan ståendes fult placerat? ÅH. Nej, vi skiter i det. Vi skiter i allt.

Jag kan inte annat än att skratta lite åt fasan över att tänka att Fabian skulle vilja ha senapsgula väggar- jag menar på att man känner väl ändå killen rätt hyfsat ändå, och på toppen av det hela har jag ju varit i hans lägenhet och rum vars inredning absolut präglats av självaste Fabian själv.

Väl inför första IKEA handlingen (GÅ ALDRIG DIT HUNGRIGA, överlevnad 101, gå aldrig någonstans hungrig) var jag inte nervös, knappast Fabian heller. Eller jo, han var nog mest nervig inför hur loco jag skulle gå där och hur vi aldrig skulle komma därifrån. För mig var det ju lite större än för honom som flyttat hemifrån sedan innan. Men vi kom överens kanonbra, med rätt lugn, strategi och samarbete så löser sig allt.

I vilket fall som helst, vi hade ju bland annat matgrupp, taklampor, soffa, TV bänk, matta, säng och skrivbord från hans lägenhet sedan innan. Men eftersom vi försökte följa en vit & grå färgskala i den nya läggan fick vissa saker ryka. Soffan var inte ergonomisk för hans längd (haha lilla jag sjunker ner i vilken soffa som helst, t.o.m. en vanlig klappstol) så den byttes ut mot en grå och stor tygsoffa från Mio (Läs: Vi slängde absolut inte den andra soffan utan den har fått nytt liv. Det är dumt att bara slänga hit och dit.). Jag hade ett skrivbord hos mig som var vitt och passande jämfört med hans svarta skrivbord som var ett big no. Matbordet fungerar men jag vill ju som ni sett tidigare byta ut det i framtiden mot ett rejält bord med mjukare stolar. Men man får ta en sak i taget, jag väntar hellre på att lägga pengar på något bra än att köpa något fel på direkten. Hans förra datorstol hade inte en chans i vår lägenhet utan han införskaffade sig en vit som passade perfekt in i färgtemat. Sensmoralen med detta är att man måste kompromissa, kunna ge och ta för att komma överens, ni båda bor ju ändå där.

Gör förhandsarbetet i tid! Kika rundor på alla olika hemsidor och jämför priser, erbjudanden, garanti, medlemsförmåner, hemkörning, leveranstider- rubbet! Mät också så det får plats, oh my god glöm inte det för allt i världen! Vårt soffbord vill ju jag byta ut till något större vid tillfälle. Eller ett litet som man kan ha i kombination!

Fördelen för oss är att vi är väldigt lika med inredning och stil- vi får spader på när det ska fram med massa prydnader och dylikt. Jag gillar den sterila och minimalistiska stilen vilket Fabian också gör. Han är väl dock lite mer positiv inför att ha prydnader än vad jag är. Jag vill ju helst inte ha något alls mer än ljus, blommor och diskreta inredningstavlor på väggen. Vår hylla är samlad med vinyler från våra favoritartister, jag har konstverk från Bansky och min fantastiskt duktiga Viktoria. Så jag garanterat att det är en viktig grundpelare för att kunna inreda tillsammans.

En annan viktig grundpelare som jag tryckte hårt på i förra inlägget- kommunikation speglat av ärlighet. Prata med varandra genom alla beslut. Ni kanske måste ha de gamla möblerna innan ni har råd att köpa nya? Är dina fotografier viktiga för dig att ha uppsatta i hallen? Vill du inte alls ha det där överkastet som ni nyss beställt? TALA MED VARANDRA. Jag totalvägrade att ha vår gigantiska matta från hans f.d. lägenhet, men fick snabbt ändrad åsikt tack vare Fabian. Samma gällde våra hyllor, hans förra föll mig inte alls in i smaken så jag hittade ett par andra som han föll för direkt. Det fungerar verkligen inte att hålla tillbaka i exempelvis sådana situationer. Läxar upp er här och nu :-)

För mig är exempelvis en fotovägg viktigt men det går inte riktigt med den lägenheten vi har nu, men kanske i nästa? Fabians dator står i vårt vardagsrum vilket jag avskyr men så får det vara tills vi hittar något större. Man kan inte ha allt på en gång och det är en nyttig lärdom i livet!

Det känns som om denna delen blev lättare att prata om än förra, men nästa del kan nog bli lite svårare. Tänkte snacka med er om vardagslivet som nyinflyttade, hur olika man är osv från allt med inflyttningsfest till hur man dukar! Åh, asså det är såå kul att skriva om detta!

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229