STUDY TECHNIQUE

Min studieteknik för att inte störas.
1. Välj ut den perfekta arbetsplatsen som faktiskt låter dig studera ostört. Jag sitter framför mitt fönster med utsikt över havet mellan Helsingborg och Helsingör vilket har främst två fördelar: Vacker utsikt som en eventuell inspiration samt en perfekt syrekälla.

2. Se till att ha rätt material framme, miniräknare om du ska räkna matte och ett lexikon om du ska studera språk är att alltid bra att ha.
Följande material har jag ALLTID till hands vid pluggtillfälle:
Markeringspennor, Stiftpenna, Suddgummi, anteckningsblock, kalender och en vattenflaska för energi.

Börja alltid med att lägga ifrån dig mobilen eller andra tänkbara distraherings exempel.
Precis innan du gör detta sätter du timer på 30 - 45 minuter,, under den tiden arbetar du intensivt och ger 110%, sedan kan du avnjuta en "rast" hur du vill.

Tänk på att använda markeringspennan väl, stryk under sådant du inte kan och se till att åtgärda det snarast. Något som också är viktigt är att belöna dig själv efter bra respons på arbeten av olika slag. Hur du vill unna dig är självfallet subjektivt så där har jag inget att påpeka mer än att det är viktigt att få en egoboost då & då. Detta kommer resultera till att du inte kommer finna tid till att unna dig själv för varje bra resultat du får, det garanterar jag. Så länge du gör som jag skrev 😉

SMÅ HACKS:

- Tuggummi sägs öka koncentrationen
- Mörk choklad förbättrar minnet
- Nötter bidrar med mycket energi
- Du har 50% bättre chans för inlärning om den sker muntligt

Gillar

Kommentarer